У сусрет противнику – Чукарички

22

Црвена звезда ће у суботу од 16 часова на Маракани угостити екипу Чукаричког у оквиру 22. кола Суперлиге Србије. Очекује нас градски дерби на највећем српском спортском објекту, а сви навијачи нашег клуба који обезбеде улазницу за предстојећи меч, аутоматски добијају карту за 172. вечити дерби који је заказан за 9. март на стадиону “Рајко Митић”.
 
МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда и Чукарички су до сада одиграли 67 утакмица, рачунајући сва такмичења. У сусретима градских ривала, наш клуб је славио на 53 меча, уз четири ремија и 10 пораза, те гол разлику 108:39.

Посматрајући кроз клупску историју, најубедљивију победу против популарне “Чуке” смо остварили у сезони 1996/97, када смо славили са високих 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.

Последњи дуел против Чукаричког смо одиграли на Бановом Брду 16. септембра 2023. године у првом делу сезоне 2023/24. Црвено-бели су претрпели пораз резулатом 2:1, док је једини гол за наш тим постигао Жан Филип Красо са беле тачке.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Звездаши са купљеном улазницом за меч против Чукаричког, бесплатно добијају и карту за 172. вечити дерби. Услов да вам улазница за 172. вечити дерби буде валидна јесте да присуствујете утакмици са Чукаричким. Благајне су отворене данас до 18 сати, као и на дан утакмице од 10 до 16 часова.

Цена карата:
Север – 500 динара
Исток – 700 динара
Запад – 1000 динара
Трибина Синиша Михајловић – 1800 динара

Сви навијачи нашег трофејног клуба ће моћи да гледају директан пренос утакмице 22. кола Суперлиге Србије, између Црвене звезде и Чукаричког на Звезда ТВ-у. Путем нашег студија можете пратити меч из више различитих углова, а програм за све гледаоце наше клупске телевизије почиње сат времена раније, тачније од 15 часова. Такође, меч можете пратити на каналу Аренаспорт Премиум 1 од 16 сати.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је остварила максималан учинак током припрема на Кипру. Савладали смо редом Хлораку (3:2), Залаегерсег (1:0), Спартак из Суботице (3:1), лучанску Младост (2:0) и бугарског представника Ботев Врацу (2:1). На пролећној премијери екипа Владана Милојевића је тријумфовала над Вождовцем у оквиру 20. кола првенства са 2:1, да би потом савладали рутински Нови Пазар на гостовању са 0:3. На последњем дуелу црвено-белих мрежу ривала су затресли Александар Драговић, Гелор Канга и Шериф Ендиаје. Актуелни шампион Србије тренутно заузима другу позицију на табели са 52 бода, уз гол разлику 52:19.

Чукарички је тренутно четворопласирана екипа на табели домаћег првенства са 35 бодова. Брђани су остварили статистику од 10 победа, пет ремија и шест пораза, уз гол разлику 33:22. Изабраници Гордана Петрића су на две утакмице од старта другог дела сезоне забележили максималан учинак. Прво су тријумфовали над екипом Радника на гостујућем терену са 0:3, а у претходном 21. колу Суперлиге су савладали као домаћини Железничар са резултатом 2:1. Голове за “Чуку” против Панчеваца су постигли капитен Марко Доцић и везни фудбалер Лука Стојановић.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Чукарички наступа у систему игре 4-3-3. На голу је искусни Ненад Филиповић, а ту су још Филип Самуровић и Немања Белић. Последњу четворку чине десни бек Миладин Стевановић, који има укупно 158 наступа за Чукарички, потом штоперски тандем у виду два бивша играча Црвене звезде – Вукашина Јовановића и Огњена Врањеша, а крај леве аут линије дејствује Немања Тошић. Тројица централних везних играча су капитен Марко Доцић, интернационалац Малија – Самбоу Сисоко и борбени Стефан Ковач. По боковима наступају вешти дриблер Лука Аџић, некадашњи првотимац нашег клуба, и десетка Чукаричког – Ђорђе Ивановић. Најистуренији је Игор Миладиновић, који наступа као лажна деветка. Опције са клупе су Лука Суботић, Никола Станковић, Немања Милојевић, Лука Стојановић, Бојица Никчевић, Митар Ергелаш, Ибрахима Ендиаје и Винисиус Мело.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Марко Ивковић.
Први помоћник: Марко Ђуричић.
Други помоћник: Милош Мишкељин.
Четврти судија: Андрија Стојановић.
ВАР: Павле Томић.
АВАР: Никола Ђоровић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

-Петак:
17:00 ИМТ – Раднички Ниш
Субота:
-13:45 Радник – Партизан
-18:30 Железничар – ТСЦ
Недеља:
-14:00 Јавор – Раднички 1923
-16:30 Напредак – Нови Пазар
-18:30 Војводина – Спартак
Понедељак:
-16:30 Младост – Вождовац

Претходни текстИван Панић шампион Србије, следи ЕП у Београду
Следећи текстКанга статистички у врху европског фудбала