Канга статистички у врху европског фудбала

18

Везни фудбалер наше екипе и један од најзапаженијих странаца у историји Црвене звезде – Гелор Канга се нашао у изабраном европском друштву, с обзиром на то да је посматрајући параметре сајта „Софасцоре“ заузео четврту позицију на листи најбоље оцењених фудбалера ван топ пет европских лига у досадашњем делу сезоне 2023/24.

Репрезентативац Габона је црвено-бели дрес први пут обукао 2016. године, а убрзо је освојио срца звездашке публике, која се и данас са радошћу присећа његових потеза, као и историјских голова. Већ годинама Канга пружа одличне партије, а тако је било и претходног викенда на утакмици против Новог Пазара, када је забележио учинак од једног гола и асистенције.

Издања луцидног Габонца нису прошла незапажено ни у Европи, те га је спортски сајт „Софасцоре“ издвојио на листи најбоље оцењених фудбалера ван лига петице. Звездина осмица ја заузела четврту позицију, а испред њега су се нашли Верман из ПСВ-а, који се налази на првом месту, као и Таверније из Ренџерса, који је заслужио другу позицију. Треће место је припало Викору Ђекерешу из Спортинга, док је пету позицију заузео Лук де Јонг, још један играч холандског ПСВ-а.

Гелор Канга је од почетка сезоне 2023/24 одиграо укупно 19 утакмица, рачунајући Суперлигу Србије и групну фазу Лиге шампиона. Забележио је учинак од четири гола и седам асистенција, те прикупио 1126 минута на терену, када је реч о такмичарским дуелима.

Претходни текстУ сусрет противнику – Чукарички
Следећи текстМилојевић: Имаћемо другачији приступ у односу на дуел из јесењег дела сезоне