Црвена звезда – Раднички 38:20 (23:9)

49

Рукометашице Црвене звезде оствариле су убедљиву победу против Радничког из Крагујевца резултатом 38:20 (23:9) у 15. колу Супер рукометне лиге Србије.

Црвено-беле су у потпуности оправдале улогу фаворита у дуелу са осмопласираном екипом Суперлиге. Од самог старта су диктирале ритам игре. Повеле су са 10:6, потом су направиле серију од девет голова и дошле до двоцифрене предности. На полувремену је било 23:9 за изабранице Саше Бошковића.

Наставиле су наше рукометашице са убедљивом игром и у другом полувремену. Постепено су повећавале вођство и рутински привеле меч крају за коначних 38:20.

Најефикаснија на мечу била је Александра Стаменић која је постигла 11 голова. Теодора Мајкић је додала 7, а по 4 поготка постигле су Теодора Величковић и Катарина Манчић.

Црвено-беле се и даље налазе на 2. месту на табели, са бодом мање у односу на водећу Јагодину. Звездине рукометашице очекује финале Купа Србије у коме се састају са Железничаром, а након тога и репрезентативна пауза у првенству. У следећем колу Црвена звезда гостује екипи Наиса.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ 38:20 (23:9)

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 150. Судије: Никола Мусић и Стеван Ђурашиновић. Искључења: Црвена звезда 14, Раднички 14 минута. Седмерци: Црвена звезда 4(4), Раднички 2(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Стаменић 11(3), Мајкић 7, Савић 2, Ристић, Аћимовић 2(1), Глушица, Андрић 1, Јанкетић, Стаменковић 2, Симић 3, Качаревић, Величковић 4, Манчић 4, Ранчић 2, Гаровић. Тренер: Саша Бошковић.

РАДНИЧКИ: Појужина, Јоновић, Бјелак, Ђорђевић, Стошић 1, Пидро, Инђић 2, Божиновић 2, Поткоњак 1, Бонер 4(1), Д.Ранковић, Петровић 1, Тасић 5, Вучићевић, З.Ранковић 3, Андрић 1. Тренер: Александар Радосављевић.

Претходни текстЗвезда повела у четвртфиналу ИХЛ лиге против Војводине
Следећи текстПобеда Звездиних дама после пет сетова