Црвена звезда Меридианбет у финалу Купа Радивоја Кораћа!

38

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет обезбедили су финале Купа Радивој Кораћ! Изабраници Јаниса Сферопулоса су у петак успели да савладају Чачак 94 резултатом 87:52 и тако осигурају место у утакмици за “Жућкову левицу”.

Црвено-бели су и у полуфиналном мечу имали огромну подршку са трибина. Велики број навијача окупио се у хали “Чаир” како би свом вољеном клубу пружио подршку у борби за финале, а кошаркаши Звезде су њихово поверење и оправдали.

У овом мечу тренер нашег тима могао је да рачуна на Милоша Теодосића, који није играо против ФМП-а, док у петак увече у саставу Црвене звезде Меридианбет није било млађаног Андреја Лучића.

Против Чачка 94 прве минуте у сениорском тиму Звезду уписао је млади Андреј Костић, који је за нешто мање од седам минута на терену успео да упише седам поена и две украдене лопте, те са неколико сјајних потеза показао раскошан таленат због ког се и нашао на списку путника за Ниш.

Најкориснији у редовима Звезде био је Лука Митровић са 15 поена, док је Далибор Илић додао 13, Немања Недовић је убацио 11, док је двоцифрен још био и Дејан Давидовац.

У пораженом тиму најбољу партију пружио је Стефан Лакић, који је уписао 11 поена.

Добро је екипа из Чачка ушла у меч, те озбиљно запретила нашем тиму током прве четвртине. Меч је тројком отворио Немања Недовић, а онда је уследила серија од 7-0 Чачка 94, који је средином првог квартала имао четири поена предности (3:7). Ипак, брзо су се сабрали играчи Црвене звезде Меридианбет, па је резултат после 10 минута игре у Нишу био 15:15.

Друга четвртина отворена је у истом маниру, али није егал игра трајала дуго. Врло брзо су кошаркаши Звезде успели да “убаце у пету брзину”, те дођу до препознатљиве игре и стекну осетну предност. Црвено-бели су у овом делу игре противнику дозволили свега осам поена, па је тако на семафору после првог полувремену писало 35:23 у корист нашег тима.

Где су црвено-бели стали у другој, ту су наставили у трећој деоници. Изабраници Јаниса Сферопулоса играли су сјајно у оба правца, не дозвољавајући противничком тиму да им се приближи или припрети у било ком тренутку.

У последњи квартал наш тим је ушао са великих +27. Одиграли су црвено-бели мирно, сигурно и доминантно до краја меча, те на крају потпуно заслужено славили резултатом 87:52.

Чачак 94 – Црвена звезда Меридианбет 52:87 (15;15, 8:20, 14:29, 15:23)

Дворана: Чаир (Ниш); Судије: Прпа, Весковић, Хаџић; Гледалаца: 3600

Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић 5, Теодосић 3, Ханга 9, Давидовац 10, Митровић 15, Лазић, Боломбој 2, Илић 13, Недовић 11, Гедраитис 5, Костић 7, Јаго 7.

Чачак 94: Додић 8, Стајчић 6, Пулијам 7, Гројић, Пешаковић 8, Лакић 11, Гашић 4, Пантић 4, Даниловић, Думић 2, Татић 2.

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет ће титулу националног Купа бранити против бољег из меча Партизан-Војводина. Финале је на програму у суботу од 21 час.

Јанис Сферопулос: – Желим да честитам играчима на утакмици. Играли смо против тима који игра специфичну одбрану. Имали смо много промашених шутева на старту. Играли смо бољу одбрану у другом полувремену, а прорадио је и напад. Имамо још једну утакмицу сутра у финалу, желимо да се боримо за први трофеј у сезони.

Претходни текстМарица Перишић на корак до медаље на Гран Слему у Бакуу
Следећи текстПреокрет Звезде и победа после новог маратона