Генерација 2007 испред свих

20

Током јесењег дела сезоне, деби за сениорски тим остварили су Вељко Милосављевић и Андрија Максимовић, фудбалери рођени 2007. године. Да је ова генерација за корак испред свих, говори да су Милосављевић и Максимовић међу пет најмлађих дебитаната у историји Звезде.

Милосављевић је на терен изашао са 16 година, три месеца и 20 дана, у Куп утакмици против крушевачког Трајала и одиграо 12 минута у победи резултатом 0:6, те постао трећи најмлађи дебитант у Звездиној историји. Реч је о штоперу родом из Пожаревца који је са својих 190 центиметара селектиран још у раном играчком узрасту, те је од првих дана у млађим селекцијама показивао огроман потенцијал. Дугачког корака и префињене технике, уз врхунску скок игру, представља модерног штопера, а утакмице на припремама у Пафосу су само потврдиле то да је Милосављевић будућност нашег клуба.

Годинама се већ прича о огромном потенцијалу Андрије Максимовића, момка рођеног у Новом Пазару који представља класичну „десетку“ коју фудбалски романтици потенцирају као најлепшу, али и најзахтевнију. За први тим Црвене звезде заиграо је са 16 година, шест месеци и даном, када је на терену против нишког Радничког провео читаво друго полувреме, у тријумфу резултатом 5:0 и постао пети најмлађи дебитант у клупској историји. И тада је потврдио да има невероватан преглед игре, као и технику, што се касније демонстрирало и на зимским припремама, када му је Владан Милојевић, као и „класићу“ Милосављевићу указао шансу, на неколико мечева. И он је, као и Милосављевић у Звезду доведен у раном узрасту, што говори о скаутинг мрежи нашег клуба, али и раду људи из Омладинске школе који су их потом „обликовали“.

И није то све, јер је шансу на припремама добио још један фудбалер рођен 2007. године – Вук Драшкић, те да је против Трајал дебитовао и седамнаестогодишњи Вељко Вукојевић. Све то је потврда да „Елитна школа“ као пројекат даје резултате, и да се ускоро очекује да још талената који су део модерне фудбалске приче покренуте од стране нашг клуба, заиграју за сениоре Црвене звезде.

Неприкосновен када је реч о дебитантима је још увек Иван Илић који је заиграо против Спартака са 16 година и 15 дана.

Претходни текстИза југа Маракане – Како омладинци и кадети проводе време у Требињу
Следећи текстМилојевић: Фокус на нашу игру