Ко је играч са највише „Жућкових левица“? Зна се…

23

Национални куп као и сваке године доноси доста узбуђења, али и велику борбу, с обзиром на то да је улог велики. Наш тим у одбрану трона и поход ка новом трофеју Купа Радивој Кораћ креће у среду, а први противник биће нам екипа ФМП-а, почетак меча заказан је за 20 часова.

Међутим, пре почетка националног Купа ваља напоменути један податак – актуелни капитен Црвене звезде Меридианбет Бранко Лазић је играч са највише освојених трофеја са Звездом у овом такмичењу.

Лазић је у наш тим стигао сада већ давне 2011. године и од тада није “скидао” црвено-бели дрес. Са Звездом је успео да освоји Куп Радивој Кораћ чак седам пута и укупно је одиграо 34 утакмице у овом такмичењу и тако постао трећи по реду по броју наступа у Купу. Испред њега су само Предраг Богосављев који је за Звезду одиграо 38 мечева, односно Слободан Николић са два мање. Дакле, Бранко Лазић би у Нишу могао да се изједначи са Вучинићем или га чак престигне и заузме друго место на “вечној” листи.

https://www.instagram.com/p/C3TOkGhr1yG/

Прву “Жућкову левицу” са Звездом популарни Лаза освојио је 2013. године, када је Црвена звезда Меридианбет победила Партизан у мечу за трофеј резултатом 78:69 и тада је наш тим најавио трогодишњу доминацију у националном Купу. Успели су црвено-бели да славе потом у финалу Купа Кораћ и 2014. против Меге (81:80) и 2015. године против истог тима (80:74).

Први следећи Куп Радивој Кораћ у ком је Звезда славила и успела да дође до првог трофеја у сезони био је 2017. године. Тада су црвено-бели у финалу били бољи од екипе Партизана 74:64.

Чекало се потом на нови трофеј три године, а стигао је 2021. године и од тада кошаркаши нашег тима не знају за пораз у националном Купу. Прво је у финалу Звезда срушила Мегу, а онда је пао Партизан, да би Црвена звезда Меридианбет прошле године успела опет да победи Мегу у великом финалу резултатом 96:79.

Сада је пред нама нови Куп Радивој Кораћ и прилика да Звезда дође до 13. титуле у историји, а капитен Бранко Лазић до укупно осмог трофеја у каријери и осами се на врху листе најтрофејнијих играча Црвене звезде Меридианбет када је национални Куп у питању.

Претходни текстЦрвено-бели кренули пут Ниша, на реду је Куп!
Следећи текстКадети на припремама у Требињу