Рутинска победа Црвене звезде Меридианбет над Задром

26

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет победили су рутински екипу Задра резултатом 93:54 у утакмици 20.кола АБА лиге.

Црвено-бели су врло сигурном игром од старта меча стекли велику предност (на крају прве деонице 31:12) и ставили до знања да желе да освоје важне бодове пред тронедељну паузу у регионалном такмичењу и почетак Купа Радивоја Кораћа.

Сјајна игра нашег тима настављена је и у другој деоници, па је резултат после првог полувремена био 53:22. Где су стали у првом, наставили су у другом. Нису играчи Звезде нити у једном моменту дозволили гостима да им се приближе, па су на крају рутински славили резултатом 93:54.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде Меридианбет био је Џавонте Смарт са 15 поена, 13 је додао Јаго, док је Џоел Боломбој убацио 11. У нашем тиму су двоцифрени још били и Лука Митровић и Стефан Лазаревић са по 10 поена.

Тренер Јанис Сферопулос одмарао је на овој утакмици Милоша Теодосића и капитена Бранка Лазића који се опорављају од повреда, у саставу није било ни Николе Топића који се ускоро враћа пуним тренинзима, а по први пут у Београду званично као играч нашег клуба био је поред клупе и Треј Томпкинс.

На крају, након заслужене победе, публика је аплаузом испратила наш тим (вечерашњу утакмицу пратило је нешто мање од четири хиљаде гледалаца).

Црвена звезда Меридианбет: Смарт 15, Лазаревић 10, Ханга 5, Давидовац 8, Митровић 10 (8 скокова), Тоби 2, Боломбој 11, Илић 3, Недовић 8, Гедраитис 6, Гилеспи 2, Јаго 13.

Тренер Јанис Сферопулос – Рећићу оно што сам рекао играчима, нема лаке утакмице и начин на који смо играли је олакшао утакмицу. За мене је веома важно да играчи приступају утакмици као вечерас, да играју добру утакмицу, играли смо добро на обе стране и то је направило разлику.

Екипа Црвене звезде Меридианбет тренираће до поласка у Ниш у Београду, а након поподневног тренинга у уторак црвено бела експедиција креће на одбрану трофеја у Купу.

Први противник црвено-белих биће екипа ФМП-а, тај меч на програму је у среду од 20 часова.

Претходни текстПораз Звезде после пет сетова, дерби оправдао очекивања
Следећи текстРодић: Жељан нових јубилеја и титула са Звездом