Поново тесан пораз, овога пута уз много спорних одлука у завршници

20

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет поражени су у утакмици 26. кола Евролиге од екипе Жалгириса резултатом 91:93.

Најефикаснији у редовима Звезде био је Јаго са 21 поеном, пратили су га Лука Митровић и Немања Недовић са по 15 поена, док је Гедраитис додао 11.

У редовима гостујућег тима најбољу ролу пружио је Кенан Еванс са 25 поена, Шмитс је додао 13, а Бирутис 12.

Црвено-бели се тренутно налазе на скору од 10 победа и 16 пораза, док Жалгирис има тријумф више и неуспех мање.

Да ће изабраници Јаниса Сферопулоса имати тежак задатак у петак увече, било је јасно и пре почетка меча, с обзиром на то да тренер није могао да рачуна на повређене Милоша Теодосића и Бранка Лазића, док је Жалгирис у Београд стигао у одличној форми, са три победе у последње четири утакмице.

Од почетка меча водила се велика борба, те ни не чуди што је резултат после првог полувремена био 45:45.

У истом маниру настављено је и у трећој деоници, а онда су последњу четвртину кошаркаши Звезде отворили серијом од 7:0 и успели да предност врате на своју страну (72:68).

Успели су гости потом да се врате, водила се велика борба до истека 40. минута, а на крају је Жалгирис уписао победу резултатом 93:91 уз неколико врло спорних одлука судија у самом финишу, почев од јасног гажења линије Американца Кинана Еванса…

Тренер Јанис Сферопулос: – Мали детаљи одлучили су утакмицу, то се догодило. Сматрам да су моји играчи урадили све што су могли, борили су се. Изгубили смо због малих детаља, на крају једна боља одбрана, слободна бацања. Неке лоше одлуке у нападу, лоша комуникација у одбрани у последњих неколико минута и то је утицало на исход. Проблем је што смо играли без двојице плејева и било је тешко контролисати игру. Јаго је био одличан, али су нам фалили Теодосић и Топић.

Наредну утакмицу у Евролиги Црвена звезда Меридианбет игра 2. марта против екипе Бајерна у Минхену.

Што се тиче регионалне АБА лиге, Звезда игра у недељу против екипе Задра пред домаћим навијача, а почетак меча заказан је за 19 часова. Капије београдске “Арене” отварају се два сата пре почетка меча.

Судије: Хуан Карлос Гарсија, Кармело Патернико, Хорди Алиага

КК Црвена звезда Меридианбет: Смарт 9, Лазаревић, Ханга, Давидовац 2, Митровић 15 (4ск), Тоби 2, Боломбој 8, Илић, Недовић 15 (4ас, 4 изг.л), Р. Гедраитис 11 (8ск), Гилеспи 8 (5ск), Јаго 21 (14ас, 3ск).

Жалгирис Каунас: Еванс 25 (6ас), Лекавичијус 3, Хејс 2 (4ск), Д. Гедраитис 6 (4ас), Смитс 13, Бирутис 12, Самнер 7, Димша 8, Лавриновичијус, Манек 6, Буткевичијус 2, Улановас 9

Претходни текстПреокрет и победа Звезде над Железничаром
Следећи текстТерзић: Наставићемо да будемо најбољи у свему, то је наша обавеза