Милојевић: Очекујемо велику подршку навијача

20

Шеф стручног штаба Црвене звезде – Владан Милојевић је на конференцији за медије, уочи утакмице 20. кола Суперлиге Србије између Црвене звезде и Вождовца, која је на програму у суботу од 16 часова и 30 минута, изнео очекивања пред пролећну премијеру.

Мислим да смо добро искористили припремни период и можемо да га окарактеришемо успешним. Имали смо лепе услове за рад. Знате да смо имали доста играча на Афричком и Азијском купу, а поред тога и фудбалере који су напустили клуб. Урадили смо све што смо зацртали током припрема, те могу да кажем да сам генерално задовољан. Увек нам треба мало више времена, али су играчи дали све од себе, имплементирали све оно што смо захтевали у овом тренутку. Свесни смо да стање на табели и све оно што се дешавало у претходном периоду, није испунило висока очекивања навијача. Жељно ишчекујемо наставак првенства, да покажемо квалитет и упустимо се у тешку борбу до краја шампионата. Очекују нас захтевни мечеви одмах на почетку, ниједна утакмица није лака, али сам оптимиста. У госте нам долази неугодна екипа. Уз вечитог ривала то је тим који најмање “лежи” Црвеној звезди. Два пута су нас победили на “Крову”, пре две године и сада у актуелној сезони. Без обзира на промену тренера, Вождовац у континуитету има изграђен стил и филозофију игре. Млади играчи су способни и знају да играју, уз то су мотивисани и пуни елана. Очекује нас добра и тешка утакмица – почео је Милојевић.

Истакао је Милојевић да очекује сјајну подршку.

– У спорту емоције трају кратко. Врло брзо морате да будете фокусирани на игру. Очекујем да ће нас подржати велики број навијача на трибинама, а пратиће нас и леп дан. Фудбалери Звезде заслужују подршку. Када знате да имате публику која вас “носи”, дајете и више од максимума или када не можете дате све од себе. Бићу скроз концентрисан на оно што ми је посао.

Поручио је тренер Црвене звезде да је пред црвено-белима напорна полусезона.

– Прошле године сам био ангажован у другом клубу. Поклапале су се моје обавезе са мечевима Звезде. Сигуран сам да утакмица неће бити иста као и у првом делу сезоне. Са друге стране, Вождовац има препознатљив стил игре. То је клупска филозофија. Тек нас очекују прве утакмице у полусезони, екипе још нису формиране, а прелазни рок је и даље у току. Питање је колико је ко ухватио такмичарску форму. После неколико кола “захухтаће” се шампионат. Очекујем од мог тима да буде прави, јер више немамо право на грешку. Играчи су свесни тога. Од првог минута морамо да пружимо максимум.

Говорио је шеф стручног штаба и о прелазном року.

– За разлику од мог првог мандата Звезда је порасла инфраструктурно и организационо. Постоји озбиљна скаутинг служба, која прати домаће играче и фудбалере у иностранству. Растерећен сам по том питању, јер сам фокусиран на мој део посла. Имам одличну сарадњу са спортским директором Митром Мркелом и техничким директором Марком Марином, који одлично раде свој посао. Мој задатак је да из играча извучем максимум, на то сам фокусиран. Као тренер сам срећан што је Осман Букари и даље део Црвене звезде, али сам свестан да клуб живи од финансија. Видећемо како ће се одвијати прелазни рок до краја. Желели смо да сачувамо костур тима и да смањимо број фудбалера, јер би играчки кадар био преоптерећен без европских утакмица. Остали су нам првенство и Куп Србије. Пробали смо да направимо ростер, где сви играчи могу да се боре на својим позицијама за место у екипи и добију прилику када заслуже.

Похвалио је стратег наше екипе младе играче који наступају на бековским позицијама.

– Имамо играче који могу адекватно да одговоре задацима на тим позицијама. Прекомандовали смо Виктора Радојевића у први тим. Он је велики потенцијал и Звездино дете. Видећемо за његову минутажу. Прикључен је и Огњен Мимовић, талентован играч који је такође дете клуба. Трудимо се да доводимо играче који праве разлику, у односу на наше фудбалере и момке који су поникли у клубу. Прелазни рок и даље траје, видећемо да ли ће спортски сектор реаговати у том правцу. Родић је имао проблема са повредом, а био је и болестан. Имамо још један тренинг, па ћемо видети комплетно здравствено стање играча. Фокусираћемо се на фудбалере који су одрадили већи део припрема са тимом.

Неће моћи Милојевић да рачуна на Недељковића, када је реч о дуелу са Вождовцем.

– Коста неће бити сутра у саставу.

Говорио је шеф стручног штаба о односу са играчима.

– На стручном штабу је да да све од себе и подигне сваког играча. Не желим ништа да упоређујем са претходним периодом, пре мог доласка у клуб. У разговору сам им рекао да је све у фудбалу пролазно, да постоји данас и сутра. Притисак који је постојао, је заправо нормалан, с обзиром на то да играте у Црвеној звезди. Има много играча који су могли да оставе већи траг. Велику улогу игра сама психологија фудбалера. Причамо са свим играчима, како би смо им подигли самопоуздање. Када га добијете дајете свој максимум, у супротном долази до грешака и нежељених ствари. Шериф Ендиаје је добро радио у припремном периоду. Не могу да нађем решење “чаробним штапићем”. Важно је поверење играча и стручног штаба. Видећемо да ли смо успели или не.

Борбени везни фудбалер Ин Бом Хванг ће се од наредне недеље прикључити тиму на тренинзима.

– Од Ин Бом Хванга очекујемо да се придружи саиграчима до краја недеље. Добио је неколико слободних дана после Азијског купа. Верујем да ће се од понедељка прикључити тренинзима и конкурисати за наредну утакмицу. Очекујемо Красоа да дође такође са Афричког купа. Они су у такмичарском ритму, играли су све утакмице. Када је у питању Хванг, рекао сам да ће конкурисати за тим, а један је од играча који је веома битан за Црвену звезду.

Осврнуо се реномирани стратег на прелазни рок и здравствени билтен играча.

– Урош Сремчевић је интересантан и талентован играч. Апсолутно конкурише за тим, а колико ће играти ће зависити од сутрашњег тока сусрета. Врло брзо се адаптирао, очекујемо много од њега. Не треба му ни стављати оптерећење. Не бих волео да дође тренутак када ће самопоуздање бити под знаком питања. Милош Дегенек је повређен и неће конкурисати за меч сутра. После данашњег тренинга ћемо донети одлуку са медицинским тимом. Они фудбалери код којих постоји ризик од повреде, неће бити у саставу.

Владан Милојевић је истакао плејаду младих играча које поседује Црвене звезда.

Не волим да причам о играчима индивидуално. Јован Шљивић је талентован фудбалер, уз Николу Кнежевића, браћу Митуљикић, Андрију Максимовића, је скренуо пажњу са себе. Лепо су сви радили на припремама. Не бих имао дилему да неко од њих буде стартер на утакмици сутра. Презадовољан сам. У првом мандату нисам имао толику плејаду младих и талентованих играча. Могу да играју чак и за омладинце по броју година. Добијаће шансу када се за то укаже прилика. У првом тиму су и тренираће са екипом. Разговарам и са њима, свесни су свега. Радимо и индивидуално. Максимално ћемо им се посветити – закључио је Милојевић.

Претходни текстУ сусрет противнику – Вождовац
Следећи текстПреокрет и победа Звезде над Железничаром