У сусрет противнику – Вождовац

17

Фудбалери Црвене звезде у суботу од 16 часова и 30 минута дочекују екипу Вождовца на Маракани у оквиру 20. кола Суперлиге Србије. Изабраници Владана Милојевића ће овом утакмицом отворити пролећни део сезоне, а улаз је бесплатан, док су наши најватренији навијачи најавили спектакл.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Први дуел Црвена звезда и Вождовац су одиграли 22. фебруара 1950. године када је наш тим победио са 6:0. До сада кроз историју смо се сусрели 31 пут са популарним “Змајевима”, а статистика је на страни екипе из Љутице Богдана. Укупно смо тријумфовали 25 пута, једном смо одиграли без победника, док су пет пута славили фудбалери Вождовца. Гол разлика износи 72:20 у корист Звезде.

Најубедљивија победа Звезде је забележена 24. октобра 1951. године када смо савладали Вождовац у оквиру контролне утакмице са 11:1. Занимљивост је да се никад нисмо састали у купу са Вождовцем, а одиграли смо и шест пријатељских мечева.

Последњи дуел између Црвене звезде и Вождовца је одигран на такозваном “Крову” 26. августа 2023. године у оквиру петог кола националног првенства. Наш клуб је тада претрпео први пораз у сезони резултатом 3:2, а стрелци за Звезду су били Милан Родић и Гелор Канга.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Поводом пролећне премијере и најављеног спектакла од стране наших навијача, улаз на стадион “Рајко Митић” је бесплатан за све заљубљенике у црвено-беле боје.

Све присталице нашег трофејног клуба које неће бити у прилици да уживо бодре Звездине првотимце, моћи ће да гледају директан пренос утакмице 20. кола Суперлиге Србије, између Црвене звезде и Вождовца на Звезда ТВ. Путем нашег студија можете пратити меч из више различитих углова, а програм за све гледаоце наше клупске телевизије почиње сат времена раније, тачније од 15 часова и 30 минута. Такође, меч можете пратити на каналу Аренаспорт Премиум 1 од 16 часова и 30 минута.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Звезда је већи део зимског припремног периода провела на Кипру, где је одиграла шест контролних мечева и остварила исто толико победа. Све је почело 17. јануара победом над Хлораком од 3:2, када су били прецизни Александар Катаи, Стефан Митровић и Никола Кнежевић, затим смо уписали минималну победу над Залаегерсегом поготком Јована Шљивића. Уследио је меч против Спартака и победа од 3:1 головима Владимира Лучића, Лазара Николића и Јована Мијатовића, а онда победа од 2:0 над екипом Младости из Лучана, када су погађали Јован Шљивић и Шериф Ендиаје. Затим смо у тренинг утакмици били бољи од омладинске екипе Пафоса до 20 година, када су шансу добили млади и талентовани фудбалери, који су остварили победу од 4:0, док је двоструки стрелац био Стефан Митровић, а по један гол су дали Андрија Максимовић и Никола Митуљикић. Контролна провера одиграна је против Ботева, када су изабраници Владана Милојевића били бољи резултатом 2:1 головима Шерифа Ендиајеа, али је меч прекинут у 66. минуту због неспортског понашања противничких играча.

Са друге стране, Вождовац се такође за пролећни део сезоне припремао на Кипру, где је одиграо пет контролних мечева, од којих је славио једном и доживео четири пораза. Популарни Змајеви су снаге одмеравали са Војводином, Енадом, Чукаричким, Графичаром и ИМТ-ом. Једину победу су остварили против кипарског друголигаша и то резултатом 7:0 головима двоструких стрелаца Богдана Јочића и Жуниора Флемингса, као и Никше Вујановића, Лазара Ђурића и Филипа Антонијевића, који су по једном били прецизни. Поражени су у свим осталим припремним мечевима, а први је био против Војводине (1:2), када је једини гол за Вождовац постигао Стефан Пиргић. Од Чукаричког су изгубили резултатом 2:1, док је прецизан био Богдан Петровић. Исти играч се уписао у листу стрелаца и у поразу од Графичара (3:1), док је у генералној проби против ИМТ-а, Вождовац изгубио минималним резултатом.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Вождовац наступа у систему игре 4-3-3, а тим је састављен од прегршт младих играча, од којих је већина поникла у Омладинској школи Црвене звезде. Виђене су промене у стручном штабу, као и тиму, те је нови тренер екипе са „Крова“ – Никола Митић. Млади стручњак се калио на теренима иза југа Маракане, а интересантно је да ће му дебитантса утакмица на клупи Вождовца, као најмлађем тренеру у историји Суперлиге Србије бити управо против Црвене звезде. Ове зиме је клуб напустио Борисав Бурмаз, који је отишао у Рапид из Букурешта, док су као замена за њега дошли бивши омладинци Звезде – Стефан Пиргић и Матеја Бубањ. Лазар Павловић је постао нови фудбалер Вождовца дошавши из Радничког из Ниша. Владимир Милетић је у клуб дошао из Војводине, Милан Коларевић из Синђелића, док је нови чувар мреже као алтернатива Андрији Катићу, постао Марко Гуџулић. Имаће доста слатких мука Никола Митић да склопи тим, који је додатно појачан и подмлађен.

СУДИЈЕ

Главни судија: Јован Шегрт.

Први помоћник: Драган Богићевић.

Други помоћник: Новак Новаковић.

Четврти судија: Лазар Лукић.

ВАР: Марко Ивковић.

АВАР: Марко Ђуричић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

-15:30 Радник – Чукарички

Субота:

-13:00 Железничар – Нови Пазар

-14:00 Јавор – Партизан

-15:00 Војводина – Младост

Недеља:

-13:00 Раднички 1923 – Раднички Ниш

-15:00 ИМТ – ТСЦ

-16:00 Напредак – Спартак

Претходни текстТема дана | Школа у коју иду Звездини елитни играчи
Следећи текстМилојевић: Очекујемо велику подршку навијача