Убедљива и важна победа Црвене звезде Меридианбет над Валенсијом!

25

Кошаркаши Црвене звезде декласирали су Валенсију (82:64), у мечу 24. кола Евролиге.

Црвено бели су у поново пуној Арени одиграли врло стабилну утакмицу и на крају дошли до рутинске победе. Испоставило се да је велика серија на старту друге четвртине одредила даљи ток утакмице и одвела црвено беле ка победи уз одличну игру Недовића и Тобија, и херојско издање Милоша Теодосића који је на своју одговорност под ињекцијама одиграо још једну утакмицу у свом стилу.

Немања Недовић је био најефикаснији играч на овој за Црвену звезду Меридианбет изузетно важној утакмици са 27 поена, али га је вечерас пратио одлични Мајк Тоби уз помоћ свих осталих играча црвено белих који су и поред огромног умора након тешке утакмице у недељу , нашли снаге и прави ритам да добију овај изузетно важан меч!

Евролига, 24. коло:
Црвена звезда – Валенсија 82:64 (11:12, 28:18, 22:19, 21:15)
Судије: Р. Лотермозер, Е. Могулкоч, С. Петек
Хала: Београдска арена (гледалаца 18.346)

Црвена звезда Меридианбет и Валенсија су играли почетком децембра у Шпанији и тада су домаћи однели победу (85:81), али је у уторак увече уследио реванш са пуном мером.

Црвена звезда Меридианбет: Смарт 7, Теодосић 6, Ханга 7, Давидовац 5, Митровић 4, Лазић 2, Тоби 11, Боломбој 0, Недовић 27, Гедраитис 8, Гилеспи 0, Јаго дос Сантос 5

Валенсија: Харпер 8, Клавер 0, Пуерто 0, Риверс 10, Прадиља 2, Андерсон 5, Лопес-Аростеги 0, Џонс 11, Инглис 10, Робертсон 7, Оџелеј 9, Пенгос 2

Тренер Јанис Сферопулос: – Честитам играчима на сјајној победи, контролисали смо меч, играли смо сјајно у одбрани и паметно у нападу. Са друге стране, дошли смо у овај меч после дербија и то захтева доста снаге, посебно са менталне стране. Није лако бити спреман као што је виђено данас. Оно шта су играчи урадили је веома важно и зато им два пута честитам. Контролисали смо ритам, нисмо им дали у другом полувремену да реагују и да играју како желе. Заслужили смо тријумф. Хвала и навијачима на сјајној подршци – почео је Сферопулос и додао:

– …Кошарка је тимски спорт, сви заједно радимо одличан посао. Не желим да уперим прстом ка једном играчу, јер су за мене сви исти. Квалитет њих двојице је јасан, али имају га и други. Неда је играо одлично, гурао је тим на обе стране терена, онда ће на некој другој утакмици неко други да се истакне. То је одлика доброг тима. Онај ко је у најбољој форми помаже тиму, један дан Неда, Тео, Гедраитис, Ханга, Давидовац је такође имао један од најбољих мечева у сезони, не занима ме колико поена је дао. Тоби такође, један од најбољих мечева. Боломбој није био толико добар у овом мечу, али је зато тим важан. Зато не истичем никога.

Милош Теодосић је био под знаком питања за ову утакмицу због повреде коју је зарадио у недељу: – Истина је да је Тео хтео да игра, примио је ињекцију и играо је. Има велико срце и хоће да помогне тиму – рекао је Сферопулос који ће већ у среду извести тим на тренинг опоравка, када почињу и припреме за наредну утакмицу са Барселоном која је на програму у петак у Београдској Арени.

Интересовање за ту утакмицу је огромно и већ сада се зна да ће Арена бити крцата у петак у 20 часова.

Претходни текстКомпaнија „MaxBet“ генерални спонзор СД Црвена звезда
Следећи текстПобеда у тренинг утакмици