Велика победа у дербију и корак ка првом месту

26

Кошаркаши Црвене звезде поебдили су Партизан 88:86 у 18. колу АБА лиге.
У пуној Београдској Арени црвено бели су потпуно заслужено стигли до 16. Победе, којом су направили огроман корак ка осигурању првог места на табели, док је Партизан уписао пети пораз у регионалном такмичењу.

Утакмицу у којој је Црвена звезда била много бољи ривал и водила највећим делом утакмице и са више од 20 поена предности, решио је Јаго Дос Сантос соло продором 3 секунде пре краја.

Добар ритам црвено бели су одржавали од 34-35. минута када су противнику дозволили серију тројки којом су ппостепено топили предност нашег тима, а онда након неколико врло спорних одлука стигли и до изједначења на 11 секунди пре краја. Ипак, на већ описан начин Бразилац је преузео одговорност и из врло тешке позиције погодио за на крају – врло заслужену победу!

Црвену звезду су до победе предводили Адам Ханга са 15, Џоел Боломбој са 14, Јаго Дос Сантос са 13, Немања Недовић са 11 и Рокас Гиедраитис са 10 поена, али је и повратак Милоша Теодосића у екипу много значио у недељу увече.

Тренер Јанис Сферопулос: – Желим да честитам својим играчима. Поносан сам како смо играли вечерас. Играли смо добар меч од старта, прво полувреме је било једно од наших најбољих. Са друге стране, после завршнице треће четвтине, били смо концентрисани. Задњих пет минута то није био слуцај, направили смо доста грешака. Два пута фаул за три поена. Офанзивно нисмо функционисали и дали Партизану да се врати. На крају дана, заслужили смо 100 посто победу. Били смо 35-36 минута бољи тим на терену. Срећан сам што смо добро одговорили после два пораза која смо доживели у последње време у Евролиги – рекао је Сферопулос.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МЕРИДИАНБЕТ – ПАРТИЗАН МОЦАРТ БЕТ 88:86
/28:15, 27:23, 17:18, 16:30/
Београдска арена, Нови Београд;
Гледалаца: 18.796;
Судије: Саша Пукл, Урош Обркнежевић, Јосип Радојковић.

Црвена звезда Меридианбет: Смарт 4, Теодосић 7 (5ас), Ханга 15, Давидовац 5, Митровић 6, Лазић 3, Тоби -, Боломбој 14 (13ск), Недовић 11 (4ас, 2ук), Гиедраитис 10, Гилеспи -, Јаго 13 (4ас, 3ск).

Екипа Црвене звезде Меридианбет већ у понедељак од 18 часова одрадиће тренинг пред утакмицу Евролиге са Валенсијом која је на програму у уторак од 20 часова.

Претходни текстРадојевић: Звездин дрес је част, а центаршут вежбам са шефом
Следећи текстКада слика и снимци говоре више од сваке речи