Црвено-бели са осмехом радили више од 90 минута на терену

28

Први од два тренинга, колико ће данас фудбалери Црвене звезде одрадити, је био заказан за 10 часова и 30 минута, међутим већ око 10 сати у теретани су вредно радили готово сви играчи наше екипе, који су на тај начин желели да се припреме за тренинг, иако теретана овог јутра није била обавезна.

Црвено-бели су затим изашли на терен и као што је то био случај и у дану за нама, тренинг су отпочели лаганим истрчавањем у групи. Убрзо су се играчи распоредили код реквизита који су били постављени дуж терена, а управо овај део тренинга је био веома интересантан јер је подразумевао специфичну индивидуалну активацију. Радили су изабраници Владана Милојевића са еластичним тракама, баланс и фитнес лоптама, као и препонама. У првом делу су првотимци поменуте вежбе радили појединачно, а потом су на другом делу терена прешли на вежбе активације у пару. Иако су вежбе биле високог интензитета и изазвале умор код играча, оне су такође пробудиле и добро распложење, шалу и смех. Имали смо прилику да видимо како су наши фудбалери уз отпор еластичних трака успевали да додају лопту једни другима или задрже поменути реквизит упркос чињеници да су их саиграчи гурали великим пилатес лоптама.

У паузама од поменутих вежби, црвено-бели су имали задатак да истрче неколико дужина терена, а потом су се враћали на активацију, те је тај део тренинга трајао готово 45 минута. Уследио је рад са лоптом. Играчи су били подељени у три екипе, а циљ је био да група од шесторице играча што дуже задржи лопту у свом поседу, а затим када споји одређен број тачних пасова освоји поен. Потом су првотимци подељени у четири екипе, а по два тима су играла на два гола. Фокус је био на организацији напада и завршници, те је за сам крај је била резервисана игра на скраћеном терену на два гола, позната као и игра под притиском, а једини задатак је био да екипа постигне што више голова.

Упркос чињеници да је тренинг трајао преко 90 минута са осмехом су наши играчи изашли са терена.

Претходни текстЗвезда одрадила први тренинг на Кипру
Следећи текстЗавршена продаја полусезонских на Калемегдану, у продају пуштен додатни контигент за Басконију