Иза југа Маракане – Млађи пионири спремни за црвено-бело пролеће

63

Млађи пионири Црвене звезде су као јесењи шампиони завршили први део сезоне, уз биланс од 34 бода, 11 победа и једним ремијем, те гол разликом 85:1. Талентоване играче ће у наредном периоду са клупе предводити млади стратег Славиша Шуша, који већ више од пола деценије успешно врши обуку фудбалера унутар Омладинске школе нашег клуба.

Када сам тек стигао у Звездину фудбалску академију у сезони 2017/18 први задатак сам имао у виду селектирања генерације играча рођених 2010. године. После пола деценије смо се опет сусрели и сада ћу их предводити као млађе пионире са великим задовољством. Многи играчи из базне селекције су и данас у екипи, што ми је изузетно драго, јер ћемо поново сарађивати. Класа је веома талентована, али наравно има доста простора за напредак тима и индивидуални развој сваког играча. Циљ ће нам бити да у наредних шест месеци направимо хомогену групу фудбалера, те да се у другом делу сезоне припремимо за Пионирску лигу, која нас очекује наредне такмичарске године. Јесењи део шампионата је одлично протекао, а играчи су радили са тренером Владимиром Вучићем. Колега је предано радио, захваљујем му се и желим пуно успеха у даљим изазовима кроз каријеру – истакао је Шуша.

Како би изашли као победници у свим наредним препрекама, црвено-беле млађе пионире очекују захтевне припреме које ће обавити у јануару и фебруару.

Првобитни план јесте да се окупимо 17. јануара на нашим теренима Омладинске школе. Уводни део ћемо одрадити у Београду, а потом нас очекује пут у Требиње, где ћемо боравити од 25. фебруара до 3. марта. Тек средином трећег месеца у години за нас креће првенство. У међувремену верујем да ћемо бити учесници неколико иностраних турнира. Тежићемо да играмо леп, квалитетан и атрактиван фудбал, како тимски, тако и појединачно. У погледу развоја желимо да обучимо играче за виши ниво такмичења које нас брзо очекује у будућност, а клуб као што је Црвена звезда то увек захтева од нас – закључио је млади тренер.

Претходни текстТерзић: Сви смо у служби освајања шампионске титуле
Следећи текстЗвезда ТВ | Циљ 35. титула