Пораз преуморне Црвене звезде у Љубљани

41

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет поражени су у 15. колу АБА лиге у дуелу против Цедевита Олимпије резултатом 96:86 (23:21, 26:16, 21:28, 26:21)

Екипа Цедевита Олимпије заслужено је дошла до бодова, али утакмица у дворани „Тиволи“ очигледан је пример премора једне екипе која је одиграла три изузетно тешка меча у распону од само 5 дана!

Црвено бели који су играли без Митровића и Топића, видно уморни добро су отворили утакмицу, на крају прве деонице било је 23-21 за домаћина и онда потпуно стали без поена у првих 6 минута друге деонице…

Словеначки представник је са више енергије ушао у овај меч и на крају заслужено славио, тако прекинувши мини низ од три узастопне победе црвено-белих у свим такмичењима.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде која је у једном тренутку имала огроман дефицит, па се вратила до минус 3, били су Дос Сантос који је меч завршио са 23 поена и четири асистенције. Идентичан поентерски учинак је имао и Немања Недовић, док је Рокас Гедраитис био једини још двоцифрен са 17 поена.

Тренер Јанис Сферопулос: – Честитао бих Цедевита Олимпији на победи. Играли су са више енергије. Било је јасно да када дозволите противнику да постигне 96 поена, да сте у проблему и да је тешко победити. Ми смо постигли 86 поена на страни, али наша одбрана није била довољна. За мене је ово последица распореда који имамо. Играли смо три утакмице у пет дана, два путовања у ових пет дана. Као што схватате, трудимо се да дамо своје најбоље. Нажалост, то није било довољно. У НБА ово зову ‘распоред порази‘. За нас је то такав пораз. Настављамо, још увек смо први у АБА лиги. Имамо добар моментум у Евролиги – рекао је тренер црвено белих који се већ вечерас враћају у Београд како би провели Божићне празнике са породицама, а већ у понедељак екипа путује у Лион на први меч новог дуплог кола.

Црвена звезда Меридианбет и даље је прва на табели са скором 13-2, први пратиоци имају по 4 пораза.

Претходни текстБожићне честитке Звездиних првотимаца
Следећи текстМир Божији – Христос се роди!