Бадње вече и Божић у дому браће Петровић

35

Божић као најрадоснији српски празник буди најлепше емоције код православних верника. Изузетно је значајан 7. јануар и у животима браће – Андреја и Алексе Петровића, који су за клупски сајт говорили о обичајима којих се сваке године придржавају, али и истакли да је празник проведен са породицом од непроцењиве вредности.

Истицали су Петровићи ове јесени да им је лакше да играју и тренирају, када знају да су један уз другог и да могу заједно да проводе слободно време после напорног рада, с обзиром да је млађи брат – Алекса, рођен 2008. године, овог лета појачао тим млађих кадета Црвене звезде. Са друге стране, Андреј је две године старији, наступа за омладинце и за толико је искуснији, те нема сумње да саветима помаже млађем брату. Како се један од два највећа празника слави у дому Петровића у Краљеву, открили су нам заједно Андреј и Алекса.

Једва чекамо Бадње вече, с обзиром да је уз славу, Божић за нас најлепши дан у години. Од раног јутра, од своје седме, а Алексине пете године, у родном граду нас и наших родитеља – Краљеву, одлазимо да сечемо бадњак. Затим нас увече чека уношење бадњака у кућу и породична вечера, што нам је омиљени део. Такође, сада када смо заједно у Звезди, ређе виђамо породицу, па нам овакви моменти пуно значе да напунимо батерије и да се испричамо са најближима. Дан после, за Божић, одлазимо код ближе родбине где смо положајници и тај део исто волимо код једног од највећих православних празника. Овом приликом, свим звездашима породица Петровић жели срећан Бадњи дан – истакла су браћа Петровић.

Претходни текстКК Црвена звезда Меридианбет у посети Звечанској
Следећи текстБожићне честитке Звездиних првотимаца