Црвена звезда Меридианбет спремна и на крилима велике победе чека утакмицу са Партизаном

23

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет допутовали су у среду око 14 часова из Истанбула и одмах се упутили на тренинг јер времена за одмор нема.

Црвено беле већ у четвртак очекује меч 19.кола утакмица са Партизаном која се игра од 20 часова у Београдској Арени..

Одмах по доласку из Турске где су играчи Црвене звезде Меридианбет извојевали велику победу пред новинаре су изашли тренер Јанис Сферопулос, капитен и рекордер по броју одиграних дербија Бранко Лазић, као и Адам Ханга и Рокас Гедраитис.

Јанис Сферопулос: – Дерби је увек дерби. Веома важна утакмица за нас, играмо пред нашим навијачима. Очекујемо тешку утакмицу, независно од тога како сте играли пре, независно у каквом стању долазе тимови, ово су јединствене утакмице. Имамо играче који знају да играју овакве утакмице и морамо да будемо спремни физички и психички да се боримо за победу.Не бројимо само победе, зато што су утакмице у Евролиги од великог значаја. Победили смо јуче и желимо да тако наставимо. Не желим да упирем прстом игре, нарочито не на стање на табели у Евролиги, важно је како се ми осећамо и да победимо утакмицу – рекао је грчки тренер.

Бранко Лазић: – Сигурно да неће бити лако, али наша највећа предност ће бити што ћемо играти пред нашим навијачима, који ће према свим најавама доћи у великом броју. Значиће нам много и победа над Фенербахчеом. Идемо на победу, да наставимо са ритмом добрих игара и сигуран сам да ће то, уз наше навијаче, бити довољно да дођемо до тријумфа.

Рокас Гедраитис: – Пред нашим навијачима очекивања су увек да победимо. Знају како да те напумпају добром енергијом, тако да је лакше играти када сте пред својом публиком. Надам се да ћемо то моћи да наградимо. Морамо да играмо најбоље што умемо, држимо се заједно, као против Фенербахчеа, верујемо једни у други све ће бити добро – рекао је Литванац који је дао важан допринос великој победи у Истанбулу.

Након утакмице са Партизаном, црвено бели већ у петак путују у Љубљану где их већ у суботу очекује меч 15.кола АБА лиге са Цедевита Олимпијом.

Претходни текстЈелић: Потенцијал Звездине академије ће заблистати у првом тиму
Следећи текстГол године – Букари из “мртвог” угла против Јанг Бојса