Заслужен пораз у Атини

30

Кошаркаши Црвене звезде су поражени од Панатинаикоса у “ОАКА” арени, резултатом 82:65, у оквиру 17. кола Евролиге.

Црвено-бели су остали на 15. позицији у елитном такмичењу са 6 победа и 11 пораза, са друге стране Панатинаикос је на четвртом месту са скором 10-7.

Најрасположенији у победи Панатинаикоса који је потпуно заслужено стигао до бодова јер је водио од почетка до краја меча, био је Динос Митоглу са 15 поена и пет скокова, пратио га је Џереми Грант са 14 поена и три скока.

Са друге стране, код Звезде се истакао Џоел Боломбој са 15 поена и пет скокова, Немања Недовић је завршио меч са истим учинком, а двоцифрени су били још Лука Митровић ) који је доживео лакшу повреду током меча) и Јаго Дос Сантос са по 12 поена.

Црвено беле који су одиграли равноправно прво полувреме, осим хендикепа и недостатка Митровића у другом делу, није служио ни шут са дистанце јер су меч завршили са само 4 убачене тројке из 25 покушаја.

Тренер Јанис Сферопулос: – Честитам Панатинаикосу на победи. Били су бољи од нас током целе утакмице. Било нам је важно да останемо у игри до краја. Било је периода када нисмо играли добро ни у одбрани ни у нападу. Били смо спори у доношењу одлука, нисмо имали јасан план. Имали смо 14 изгубљених лопти и 12 асистенција. Није довољно, посебно кад играте у гостима. Пришли смо на -8, али нисмо могли више од тога. Требало је да направимо две добре одбране и два добра напада, нисмо то урадили и утакмица је завршена тако како је завршена. Завршили смо први део сезоне, има још једна. Морамо да се боримо, утакмицу по утакмицу – рекао је тренер црвено белих на конференцији за медије у Атини.

Екипа се из Грчке враћа у петак у раним поподневним часовима, и одмах одлази на тренинг јер већ у суботу календарску годину завршавају утакмицом са Игокеом у хали Александар Николић.

Претходни текстОбиласком југа Србије завршен Звездин новогодишњи караван
Следећи текстСредина – Неухватљиви Букари