Никола Топић се вратио својој кући у Црвену звезду!

45

Дете Црвене звезде, један од најталентованијих играча Европе, репрезентативац Србије Никола Топић, и званично се у уторак вратио својој кући, у Црвену звезду Меридианбет са којом је још током лета потписао први професионални (четворогодишњи) уговор.

Никола, син некадашњег прослављеног играча и тренера Црвене звезде Миленка Топића, вратио се међу црвено беле након позајмице у екипи Меге у којој је одлично одиграо први део АБА лига сезоне.

Никола Топић је у уторак одрадио први тренинг са екипом Црвене звезде, а у среду путује са тимом у Атину. Право наступа у АБА лиги имаће већ у суботу против Игокее, док у Евролиги може да наступа већ од 18.кола и утакмице са Фенербахчеом.

Никола је рођен у Новом Саду 10.08.2005.године,а прве кошаркашке кораке направио је у новосадском клубу „Дефенсе“ пре него што се као 14-годишњак преселио у млађе селекције Црвене звезде где је наставио да се играчки развија.

„Мали Топ“ је свој талент показао и бриљантним партијама на квалификационом турниру у Београду Адидас Неxт Генератион где је убацивао и по 49 поена уз рекордан индекс 65, а са сјајним играма у јуниорском тиму наставио је и на завршном турниру у Каунасу.

Био је члан селекције Србије до 16 година, и актуелни је члан младе репрезентације Србије са којом је освојио титулу првака Европе у Нишу током лета.

За први тим Црвене звезде дебитовао је са 16 година против екипе Крке, док је деби у Евролиги имао у Минхену против Бајерна такође са 16 година.

КК Црвена звезда Меридинабет жели пуно среће, здравља и спортских успеха Николи Топићу у предстојећем периоду у коме ће носити дрес свог клуба.

Топе, добро дошао својој кући!

КК Црвена звезда Меридианбет

Претходни текстЗвездини џудисти секције Врачар успешно положили испит за виша ученичка звања
Следећи текстНовогодишњи коктел КК Црвена звезда Меридианбет