У сусрет противнику – Младост Лучани

20

Црвена звезда ће дочекати лучанску Младост у суботу, 9. децембра од 16 часова на стадиону “Рајко Митић” у оквиру 18. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда је против Младости из Лучана до сада одиграла 38 утакмица рачунајући сва такмичења. Црвено-бели су тријумфовали на 31 сусрету, пет дуела је окончано без победника, док је Младост славила у само два наврата. Гол разлика је апсолутно на страни нашег клуба и износи 92:29.

Последњи дуел између Црвене звезде и Младости је одигран 11. августа 2023. године у оквиру трећег кола националног првенства. Славили смо на првом гостовању у актуелној сезони са 1:4 у Лучанима, а голове за наш тим су постигли Стефан Митровић, Питер Олањинка, Жан Филип Красо и Јован Мијатовић.

Од почетка новог миленијума па до сада, Звезда се 28 пута састала против тима из Лучана. Статистика од 2000. године је такође на страни клуба из Љутице Богдана, јер од тада не знамо за пораз у међусобним окршајима.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Карте су доступне ОНЛАЈН, док улазнице сви навијачи могу обезбедити на благајнама Маракане у петак од 10 до 18 сати, као и у суботу на дан утакмице од 10 часова па све до почетка утакмице.

Цене су следеће:

Север – 400 динара
Исток – 500 динара
Запад – 700 динара
Трибина Синиша Михајловић – 1400 динара
Вип 1 и 2 – 6500 динара
Вип Галерија – 8500 динара

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце против лучанске Младости, ће моћи да гледају утакмицу 18. кола Суперлиге Србије на каналу Звезда ТВ путем нашег студијског програма од 15 сати, као и на Арени Премиум 1 од 16 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМЕ ЕКИПА

Црвена звезда се тренутно налази на другом месту табеле Суперлиге Србије са освојених 40 бодова, уз гол разлику 39:14. У досадашњем току сезону уписали смо 13 победа, један реми и два пораза. Прошли меч у домаћем шампионату је Звезда играла у Лазаревом граду, када је наш тим савладао Напредак резултатом 0:1. Победоносни гол на мечу постигао је Питер Олањинка. Након тога смо елиминисали Раднички из Ниша са 5:0 на Маракани у оквиру осмине финала Купа Србије. Сјајну игру и атрактивне голове видели смо од стране београдских црвено-белих, па су мрежу гостујуће екипе затресли Никола Кнежевић, Александар Катаи, Шериф Ендиаје, Владимир Лучић и Жан Филип Красо.

Младост се налази у горњем делу табеле и заузима пето место са 25 прикупљених бодова. Гол разлика екипе из Лучана гласи 18:20, а тим Томислава Сивића је остварио статистику од седам тријумфа, четири ремија и пет пораза. На претходна четири дуела Младост је славила три пута и једном је поделила бодове. У прошлом колу у улози домаћина Лучанци су победили Железничар са 1:0, иако су имали играча мање, захваљујући поготку Патрика Фрајдеја.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу лучанске Младости је искусни Саша Стаменковић, некадашњи чувар мреже Црвене звезде. У систему игре 3-1-4-2, тројицу дефанзиваца у последњој линији чине Милан Јоксимовић, тридесетосмогодишњи капитен Иван Милошевић и Никола Ћирковић. На позицији десног вингбека дејствује познато суперлигашко име – Александар Варјачић који је најефикаснији играч екипе са четири гола. Са леве стране шпарта тридесетшестогодишњи Жарко Удовичић. Дефанзивни везни је Никола Лековић, а испред њега за креацију игре су задужени искусни Марко Мирић и Јанко Тумбасевић. Позиције нападача су резервисане за Патрика Фрајдеја, који је такође ове сезоне постигао четири гола, као и седамнаестогодишњак Урош Сремчевић. Опције са клупе су Милош Дивац, Филип Жунић, Владимир Радивојевић, Огњен Милановић, интернационалац Обале Слоноваче Јакуба Силеуеа…

СУДИЈЕ

Главни судија: Лазар Лукић.
Први помоћник: Бојан Бановић.
Други помоћник: Драган Богићевић.
Четврти судија: Јован Шегрт.
ВАР: Јелена Цветковић.
АВАР: Милица Миловановић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Субота:

-13:00 Раднички 1923 – ТСЦ
-18:30 Железничар – Спартак

Недеља:

-13:00 Радник – Вождовац
-15:00 Јавор – Чукарички
-17:00 ИМТ – Нови Пазар

Понедељак:

-16:00 Раднички Ниш – Партизан
-18:30 Војводина – Напредак

Претходни текстЛегенда светског бокса Рој Џонс Јуниор посетио Црвену звезду
Следећи текстБахар: Победом до светског рекорда