Бахар: Победом до светског рекорда

29

Шеф стручног штаба Црвене звезде – Барак Бахар је изнео очекивања пред утакмицу 18. кола Суперлиге Србије, коју ће црвено-бели одиграти на Маракани у суботу од 16 часова против лучанске Младости.

– Иза нас је веома важна победа на плану самопоуздања. Врло битно за нас је чињеница да нисмо примили погодак, док смо са друге стране успели да постигнемо пет голова. Верујемо да је иза нас период у коме смо пружали добре партије, али нажалост нисмо успели да будемо ефикасни. Тријумф је дошао у правом тренутку, а на нама је да наставимо да играмо тако и на следећем мечу – почео је Бахар.

На питање да ли ће црвено-бели наставити голгетерски низ, стратег нашег клуба је истакао да је веома важно да екипа игра добро и ствара шансе.

– Надам се да ћемо наставити у истом ритму. Нисмо били довољно концентрисани на неким претходним дуелима. Постигли смо лепе голове на претходној утакмици, који ће нам значити за подизање самопоуздања. Битно је да наша екипа ствара и реализује шансе.

Младост долази на Маракану без Патрика Фрајдеја који је најбољи стрелац нашег наредног опонента.

– Не везујемо се само за једног или два играча противничке екипе, већ за комплетан тим који нам долази. На нама је да будемо концентрисани као на претходној утакмици и да изађемо на крају меча као победници. Надам се да ће сутра тако бити.

Бахарова је жеља да екипа држи ритам током свих 90 минута и задржи добру форму на наредном дуелу.

– Морамо да задржимо енергију коју смо имали на прошлом мечу, упркос мноштву ротација. Велики број младих играча је добило прилику да заигра, а опет смо успели да током комплетне утакмице држимо ритам и нападамо. Желимо да током свих 90 минута будемо агресивни, нападамо, креирамо шансе и играмо пресинг.

Имао је Барак Бахар похвале након добре партије Звездине десетке – Александра Катаија.

– Катаи је одиграо одличну утакмицу и постигао врло леп погодак. У ситуацији када је затресао мрежу, извршио је притисак на штопера противничке екипе, што је само показатељ да вредно ради, спрема се и може много да помогне нашем тиму.

Говорио је шеф стручног штаба нашег клуба о здравственом билтену.

– Након тренинга ћемо прецизније знати ситуацију када је у питању играчки кадар за меч против Младости. Видећемо да ли има повређених у екипи, као и да ли је неко од играча прехлађен. У овом тренутку знам да су сви осим Мирка Иванића спремни за дуел, али ћемо проценити ко је одморан и свеж за сутрашњи меч.

Имаће прилику наши фудбалери да оборе рекорд Реал Мадрида и забележе 122 утакмице без пораза на стадиону “Рајко Митић” у првенственим дуелима.

– Размишљамо у правцу победе на сутрашњој утакмици, а ако успемо да оборимо рекорд урадићемо велику ствар за Црвену звезду.

Завесу на јесењи део шампионата црвено-бели ће спустити након вечитог дербија 20. децембра на гостујућем терену.

– Фокусирани смо на сваку наредну утакмицу. Имамо и два важна меча против Младости и Спартака у првенству. Такође, очекује нас и дуел у Лиги шампиона против Манчестер Ситија. Иако не размишљамо о томе, знамо да је вечити дерби веома важна и битна утакмица. Желимо да у доброј форми дочекамо сусрет са вечитим ривалом.

Одмах после меча са тимом из Лучана, наш тим ће на Маракани угостити Манчестер Сити.

Размишљамо о утакмици против Младости у суботу, док ћемо већ од недеље моћи да разговарамо о Манчестер Ситију и свему што нас очекује. Сада смо фокусирани на сутрашњи меч – закључио је Бахар.

Претходни текстУ сусрет противнику – Младост Лучани
Следећи текстМилојевић: Жеља свих нас је да се Токио понови