Легенда светског бокса Рој Џонс Јуниор посетио Црвену звезду

164

Претходног викенда гост Боксерског клуба Црвена звезда био је један од најбољих боксера свих времена Рој Џонс Јуниор.

Једини борац у историји племенитог спорта, који се окитио шампионским титулама у четири различите категорије, средњој, суперсредњој, полутешкој и тешкој категорији, и једини боксер који је започео своју професионалну каријеру у полутешкој категорији и освојио титулу у тешкој категорији, одржао је тренинг и предавање у просторијама нашег клуба на стадиону „Рајко Митић“. Два сата тренинга претворила су се у породичну атмосферу у којој су наши такмичари свих узраста, али и полазници Звездине школе бокса, поред техничких и тактичких финеса боксерске вештине, имали прилике да чују и доста занимљивих детаља из богате каријере нашег госта. У разговору са децом из Звездине сале Рој Џонс Јуниор је своје велико искуство преносио на посебан начин и доказао зашто је један од највећих спортиста данашњице.

Ово је други пут да долазим у Црвену звезду. За време Светског првенства у Београду, у овој сали сам тренирао своје боксере и био сам одушевљен атмосфером. Са Маракане носим најлепше успомене. Овога пута сам искористио долазак у Србију на отварање боксерског центра, и да посетим Црвену звезду, дружим се са такмичарима, поделим им понеки савет и пренесем своје искуство. Овде се осећам као код куће – рекао нам је харизматични шампион, који је испраћен громогласним аплаузима.

Велико нам је задовољство што имамо прилику већ други пут да угостимо светског шампиона у нашем клубу. Када човек и спортиста са његовом каријером преноси своје знање и искуство нашој деци, то је велика победа за све нас – рекао нам је председник клуба Владан Микетић.

Претходни текстКупи карту за Младост и бодри црвено-беле са севера у Лиги шампиона
Следећи текстУ сусрет противнику – Младост Лучани