Милојевић: Жеља свих нас је да се Токио понови

35

Певала је тад цела планета да је Звезда првак света! Црвено слово сваког звездаша у календару јесте 8. децембар, дан када је наш тим постао шампион света освајањем Интерконтиненталног купа. Легендарни голман Црвене звезде – Звонко Милојевић је са прегршт емоција говорио о чувеном Токију, победи над екипом Коло Коло и са радошћу се присетио момента када су црвено-бели били на светском трону.

Прва асоцијација, а уједно и жеља након Токија јесте да Црвена звезда понови исти успех. Веома ми је драго што се заједно присећамо великог историјског успеха, сјајних времена и поред пехара у Барију највећег трофеја за Звезду. Знали смо противника тада веома добро, али је и ривал познавао наше карактеристике. Међутим, једно је теорија, а потпуно је другачија пракса, односно терен. Тренер Владица Поповић је поставио одличну тактику, а иако смо имали играча мање успели смо да дођемо до победе. Сећам се да је Поповић тада на полувремену рекао да имамо шансу да тријумфујемо и испишемо историју, али је такође истакао да ћемо имати слободно време ако победимо све до повратка у Београд, и уз то се нашалио да само понесемо пасоше. Све што је он замислио смо и остварили на терену. После 32 године Црвена звезда има привилегију да се присећа тренутка када се попела на кров света – истакао је Милојевић.

Говорио је легендарни чувар мреже о Владимиру Југовићу, дочеку у Београду од стране навијача и још једном подсетио на успех Црвене звезде.

Изузетно ми је и дан данас драго због Владимира Југовића, био је јунак утакмице са два гола. Приближно смо вршњаци и долазимо из истог места. Исписали смо сви заједно историју Црвене звезде, која се никада неће заборавити. Екипа је била формирана неколико година уназад и извршена је само додатна селекција. На нашу и срећу навијача смо постали светски прваци. Зато је фудбал најлепши спорт, јер је непредвидљив. Од тренутка када смо слетели на аеродром у Београду и док смо стигли на нашу Маракану, која је била препуна као да се игра међународна утакмица, а људи који нису могли да дођу на стадион да нас поздраве су излазили на прозоре и терасе како би нам махали. Незаборавно искуство за све нас играче. Фудбал доноси највеће радости, а сигуран сам да то навијачи Црвене звезде веома добро знају – закључио је чувени голман Звонко Милојевић.

Претходни текстБахар: Победом до светског рекорда
Следећи текстБесплатан улаз за децу до 14 година против Младости