Заслужен пораз Црвене звезде Меридианбет од Арманија

12

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет поражени су у “Арени” од Олимпије из Милана резултатом 91:73 (20:19, 18:20, 25:17, 30:15).

Пред 20 хиљада гледалаца у Арени, гости су имали једно од најбољих шутерских вечери од када се Црвена звезда такмичи у Евролиги, пошто су убацили 11 тројки из 13 покушаја у другом полувремену и тако преломили утакмицу у којој је блистао Маодо Ло са 32 поена.

Борили су се црвено бели стигли заостатк од минус 9 и повели на полувремену, а онда одлично кренули у друго и стекли плус 6 (47-41).

Тада је кренула шутерска серија гостију који су погадјали из свих могућих позиција, врло често и преко руке…Последњи прикључак кошаркаши Звезде имали су почетком последње деонице када је Јаго дос Сантос постигао тројку за Звезду за 61:66…

Најефикаснији у Црвеној звезди био је Дејан Давидовац са 18 поена, Немања Недовић је 16. Лука Митровић је убацио 11 и одрадио велики посао чувајући Николу Миротића. Међутим, искочили су неки други, Ло је постигао 32 поена (6/7 за три), Шевон Шилдс је додао 19, а Мели још 11.

Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић, Теодосић 8п, 4ас, 3изг, Давидовац 18п, 6ск, Митровић 11п, 5ск, 3ас, Симоновић 2п, Нејпир, Тоби, Боломбој 4п, 5ск, Недовић 16п, Гедраитис 7п, Јаго 5п.

Тренер Црвене звезде Меридианбет Јанис Сферопулос:
Вечерас нисмо одиграли добро до краја. Почели смо добро, прво полувреме завршили са добрим потезом, друго смо добро отворили, играли паметно, стекли предност, уследио је тајм-аут Олимпије и погодили су 11 тројки из 13 покушаја. У том делу утакмице се моментум окренуо. Повели су, ми смо промашили отворене шутеве, а онда у последњих пет минута све се распало. Имамо да научимо доста ствари из ове утакмице, мењали смо одбране, они се прилагођавали и погађали су споља, из тешких позиција, али морамо да дигнемо главу горе. Желим да завршим тиме да знам да нисмо одушевили наше навијаче, разочарани смо, али желимо да нас подрже – поручио је тренер Црвене звезде.

Екипа Црвене звезде путује у недељу за Словенију, где је у понедељак очекује утакмица АБА лиге са екипом Крке.

Претходни текстВрање 1957 – Црвена звезда Примобет 23:34 (10:15)
Следећи текстТијана Лукић водила Звезду до победе против Бенфике