Иза југа Маракане – Развој генерације 2014 кроз турнире

26

Малишани рођени 2014. године иза себе имају сјајну јесењу полусезону. Учествовали су на бројним турнирима, остваривали веома добре резултате, а млади стручњак који их предводи са клупе се осврнуо на све учињено у досадашњем раду са дечацима.

Оно што нам је приоритет у овом узрасту је обука, да дечаци што боље савладају и усаврше претходно научено и да брзо усвајају ново, чиме смо мој колега Душан Ристивојевић и ја веома задовољни. Направљена је и допуна селекције са пар квалитетних играча. Када су у питању утакмице, играли смо углавном против годину дана старијих екипа и било је доста квалитетних противника што нама итекако значи за бољи развој деце. Оно што бих издвојио је одлично одиграна утакмица против Партизана на турниру “Радомир Антић” у Ужицу где смо победили и између осталог освојили прво место. Када су такмичења у питању, имали смо и међународни турнир у Приједору где смо одмерили снаге са годину дана старијим дечацима и нажалост, изгубили у полуфиналу од екипе НК Изола на пенале (2:1), након 2:2 у регуларном току, а за треће место победили екипу НК Крка – 2:0. Није крај сезоне за нас, имамо још један турнир у Добоју, који је већ за викенд и након тога неколико недеља до краја полусезоне – почео је Пурић.

Истиче млади стручњак који предводи генерацију дечака рођених 2014. године, да ће наставити у истом ритму до краја сезоне, односно да ће кроз јаке турнире, малишани успети да се развијају на најбољи могући начин.

И даље у наставку сезоне обраћамо пажњу искључиво на квалитетан развој кроз обуку нових елемената у игри. Поред лигашких и пријатељских утакмица које ћемо имати у плану су и најмање два квалитетна интернационална турнира, као и неколико турнира у Србији – закључио је Огњен Пурић.

Претходни текстЦрвена звезда освојила 3. место у Лиги Србије
Следећи текстМијатовићева форма кључ за Војводину