Мијатовићева форма кључ за Војводину

31

Фудбалери Црвене звезде ће у суботу од 16 часова гостовати Војводини, а голгетерско расположење Јована Мијатовића би могло да буде кључно пред дерби 16. кола Суперлиге Србије.

„Најискуснији“ бонус играч у редовима црвено-белих, који је под вођством Милоша Милојевића на 17 прошлосезонских утакмица постигао један гол (против Вождовца на гостовању) и показао о каквом је играчу реч, код Барака Бахара постаје један од најбитнијих фактора, с обзиром да је головима у битним утакмицама донео директно шест бодова у борби за титулу. Млади нападач је ове сезоне у свим такмичењима одиграо 12 мечева и постигао пет погодака. Све је почело у Лучанима, 11. августа у трећем колу Суперлиге Србије, када је Мијатовић за свега три минута на терену затресао мрежу Младости и поставио коначан резултат – 1:4. Постигнут погодак је дао момку рођеном 2005. године неопходно самопоуздање за наставак одличне сезоне. Нови гол виђен је у Крушевцу, против Трајала, када је у Купу био прецизан у победи нашег тима од 6:0.

Први меч који је директно решио поготком за победу, одигран је 21. октобра, када је Звезда у 12. колу дочекала Јавор. Након два вођства нашег клуба, гости су успевали да долазе до изједначења, а онда је у игру ушао Јован Мијатовић и подигао Маракану на ноге. Било му је потребно свега пет минута да искористи прелеп центаршут Иванића и сјајним скоком и ударцем главом затресе мрежу, те постави коначан резултат – 3:2 у 79. минуту игре. Играло се 14. коло – 4. новембра, када је Звездино дете наставило са погоцима, а овога пута, Мијатовић је начео мрежу Радника из Сурдулице против кога смо славили са 3:1, прелепим ударцем са ивице шеснаестерца десном ногом, поново на Иванићеву асистенцију. Нови гол који је одлучио питање победника, популарни Бекам је постигао у Панчеву против Железничара у 15. колу Суперлиге Србије у последњем мечу Црвене звезде у досадашњем току сезоне. Ушао је тада Мијатовић на старту другог полувремена, прво асистирао за погодак Мирку Иванићу, а онда у 76. минуту поставио коначан резултат, на прелеп центаршут Гелора Канге.

Нису погоци једино што смо видели од Јована Мијатовића у црвено-белом дресу, они су само круна вредног рада и залагања младог фудбалера, који када год добије шансу – користи је на најбољи могући начин. Против Лајпцига у Немачкој је унео живост у игри тима Барака Бахара и тако показао да велике ствари можемо очекивати од њега и на европској сцени. Следећи меч Звезда игра у суботу, 25. новембра у Новом Саду против домаће Војводине од 16 часова, а нема сумње да ће све очи бити упрте у Звездиног једва пунолетног голгетера, ма колико год он минута провео на терену.

Претходни текстИза југа Маракане – Развој генерације 2014 кроз турнире
Следећи текстАБА У19: Пораз црвено-белих у другом колу