Родић је Звездин рекордер у Лиги шампиона

27

Поражена је Црвена звезда резултатом 1:2 од Лајпцига у оквиру четвртог кола групне фазе Лиге шампиона, али је то био јубиларни 40. меч у елитном такмичењу за Милана Родића који се тако златним словима уписао у историју нашег клуба.

Нема дилеме да је Родић синоним за Звездине успехе у новијој историји, с обзиром на то да је фудбалер са далеко највећим стажом у нашем клубу. У јулу 2017. године је парафирао уговор, и већ седму сезону представља једног од најважнијих играча у нашем тиму. Некада агилнији и растрчанији по левој аут линији, данас поузданији, чвршћи, нешто ближе штоперској позицији, али о ономе што Родић доноси ауторитетом на терену и ван њега, може нашироко да се говори.

Наступ против Лајпцига био је 40. у Лиги шампиона (рачунајући и квалификације) за Родића који је иза себе оставио Милана Борјана са 39 утакмица. Интересантно је да је на трећем месту још један актуелни првотимац нашег клуба, а реч је Милошу Дегенеку са 29 наступа. На свом конту има две асистенције које је уписао против Каирата, али и Јанг Бојса, који нам је управо следећи ривал у Лиги шампиона. Можда је време за првенац баш тад?

Родића, како стоје ствари, у децембру чека још један велики јубилеј, с обзиром на то да трентно има 293 утакмице у црвено-белом дресу, те да је врло могуће да до краја календарске године стигне и до бројке која би га издвојила као једног од најпосебнијих звездаша у 21. веку.

ЗВЕЗДАШИ У ЛИГИ ШАМПИОНА:

1. Милан Родић – 40 утакмица
2. Милан Борјан – 39 утакмица
3. Милош Дегенек – 29 утакмица
4. Ел Фарду Бен – 28 утакмица
5. Марко Гобељић – 26 утакмица

Претходни текстКарте за Железничар у продаји од четвртка
Следећи текстЗвездиних 200 голова у Лиги шампиона