Звездиних 200 голова у Лиги шампиона

30

Фудбалери Црвене звезде су кроз историју одиграли бројне европске мечеве, који су навијачима остали у сећању по фантастичној атмосфери на стадиону „Рајко Митић“, али и феноменалним головима. Утакмица против РБ Лајпцига одиграна у Београду ће остати упамћена, као и део историје, с обзиром да је на поменутом мечу наш клуб стигао до бројке од 200 голова у Лиги шампиона, ако не рачунамо квалификационе дуеле.

Звездаши су одувек били наш 12. играч, који је живео за посебне моменте на Маракани, атрактиван фудбал и спектакуларне поготке. Многе генерације фудбалера нашег клуба су се побринуле да навијачи увек са стадиона изађу богатији за бар још једну успомену. Поред навијања, атмосфере на мечевима у Лиги шампиона и осталим европским утакмицама, највећи утисак су остављали голови. Управо томе сведочи чињеница да нешто старији звездаши и након доста година веома радо и са узбуђењем препричавају читаве акције, а затим и мајсторије, које су претходиле головима Звездиних фудбалера.

Укупно 200 пута су до сада првотимци Црвене звезде головима усрећили навијаче нашег клуба, када су наступали у Лиги шампиона, уколико не рачунамо квалификације. Легендарни фудбалер Звезде – Бора Костић је постигао први гол за наш клуб у тадашњем Купу европских шампиона 3. новембра давне 1956. године, када смо савладали Рапид у Херлену резултатом 3:4. Од тог дана па све до овог тренутка Звезду су представљали голгетери светске класе, који су играјући за наш клуб оставили велики траг и остали упамћени по мајсторијама. Ипак, ниједан Звездин играч се није издвојио као стрелац 200. гола, с обзиром на то да је на утакмици против немачке екипе Бењамин Хенрикс на центаршут Гелора Канге спровео лопту у сопствену мрежу.

Пети меч групне фазе Лиге шампиона за сезону 2023/24 црвено-бели ће одиграти 28. новембра од 21 час у Берну против Јанг Бојса, а управо тај дуел ће бити још једна прилика за првотимце Црвене звезде да се упишу у листу стрелаца у најквалитетнијем европском такмичењу.

Претходни текстРодић је Звездин рекордер у Лиги шампиона
Следећи текстЦрвена звезда и ТЕНТ одлучују о финалисти Купа Србије за одбојкашице