Звездини бисери – Три “петарде”

37

Иза нас је још један успешан фудбалски викенд на теренима иза југа Маракане. Омладинци, кадети и фудбалери нашег развојног тима Графичара су постигли по пет голова и убедљивим резултатима тријумфовали у домаћем првенству.

Јуниори Црвене звезда су убедљиво славили у оквиру 12. кола Омладинске лиге Србије против екипе Јединства са Уба, резултатом 5:0. Изабраници Ненада Милијаша су на сјајан начин отворили меч, а већ у првом минуту је мрежу ривала начео Алекса Цветковић. Црвено-бели су наставили да врше ,,опсаду” противничког гола, па је већ до 23. минута резултат био 4:0, а у листу стрелаца су се уписали Матеја Бубњ, Урош Тегелтија и Вељко Вукојевић. Тачку на овај сусрет је ставио Драган Мирановић поготком у 64. минуту. Омладинска селекција Графичара је савладала лучанску Младост у оквиру 12. кола домаћег шампионата, резултатом 2:1. Изабраници Ђорђа Чотре су на феноменалан начин ушли у меч, први гол за ,,љубичасте” је виђен већ у шестом минуту, када је прецизан био Лазар Мајсторовић. У 25. минуту су ,,Графоси” дуплирали предност преко противничког играча Вукичевића, који је након гужве у шеснестерцу сместио лопту у своју мрежу. Коначан резултат је поставио Ристић, који је постигао једини гол за Младост на мечу.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 12. КОЛО:

1. ИМТ – 30 бодова, гол разлика 29:12
2. Партизан – 27 бодова, гол разлика 38:14
3. Чукарички – 27 бодова, гол разлика 33:15

5. Црвена звезда – 21 бод, гол разлика 37:12
13. Графичар – 11 бодова, гол разлика 18:25

СТРЕЛЦИ: Вељко Вукојевић (9 голова, Црвена звезда), Алекса Цветковић (5 голова, Црвена звезда), Симо Вељовић (5 голова, Графичар), Дарије Маркочевић (4 гола, Црвена звезда).

Кадетска селекција Црвене звезде је убедљиво савладала екипу Олеа у оквиру 12. кола домаћег шампионата, резултатом 5:1. Изабраници Слађана Николића су доминирали на терену током 90 минута меча и дошли до заслуженог тријумфа. Иза југа Маракане је блистао Алекса Василић, који је у два наврата тресао мрежу гостију из Борче. Поред њега у листу стрелаца су се уписали Даворин Тошић, Илија Тадић и Стефан Младеновски. Кадетска селекција Графичара претрпела је пораз у оквиру 12. кола првенства од Младости из Лучана, резултатом 0:1. Видели смо јако узбудљиву утакмицу пуну добрих прилика са обе стране, али нажалост тим са Сењака није успео да реализује шансе. Једини гол на мечу је виђен у 10. минуту, када је прецизан био Ђурковић.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 12. КОЛО:

1. Партизан – 34 бода, гол разлика 37:10
2. Војводина – 31 бод, гол разлика 40:12
3. Црвена звезда – 27 бодова, гол разлика 47:9
……….
8. Графичар – 14 бодова, гол разлика 23:25

СТРЕЛЦИ: Урош Ђорђевић (6 голова, Црвена звезда), Алекса Дамјановић (5 голова, Црвена звезда), Игор Бубања, Илија Тадић, Стефан Младеновски (4 гола, Црвена звезда), Саша Сторебра, Лука Баштрица (4 гола, Графичар).

Сениори развојног тима Црвене звезде убедљиво су славили у оквиру 15. кола Прве лиге Србије против Слободе из Ужица, резултатом 5:1. Изабраници Марка Неђића пружили су једну од најбољих партија од почетка сезоне. ,,Љубичасти” су повели преко Марка Ћурића у 39. минуту, када је постигао прелеп погодак са више 20 метара. Блистао је Вељко Младеновић, који је у размаку мањем од 20 минута успео два пута да затресе мрежу Ужичана, а прецизан је био и Страхиња Стојановић. Једини гол за госте постигао је Глишовић са беле тачке.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, 15. КОЛО:

1. ОФК Београд – 36 бодова, уз гол разлику 36:11
2. Дубочица – 23 бода, уз гол разлику 16:15
3. Текстилац – 22 бода, уз гол разлику 13:6
………
12. Графичар – 14 бодова, уз гол разлику 18:22

СТРЕЛЦИ: Андрија Максимовић (5 голова), Страхиња Стојановић (3 гола), Андреј Петровић, Вељко Младеновић (2 гола).

Претходни текстМисија успела – Ретро утакмица по први пут успешно организована у Београду
Следећи текстУ сусрет противнику – РБ Лајпциг