Први пораз у Регионалној лиги – 98:87

26

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет поражени су у првом овогодишњем градском дербију и утакмици 5.кола АБА лиге резултатом 98:87.

У утакмици која је имала другачији ток него евролигашки дуел, црвено-бели су боље отворили утакмицу и плус 8 у првој деоници, али су у другој потпуно стали и дозволили преокрет.

И поред чињенице да је ривал имао и великих +19 током треће деонице, црвено-беле је покренуо Нејпир који је убацио осам везаних поена, и вратио наш тим у утакмицу пре дпоследњу деоницу у којој је екипа Црвене звезде стигла и до -6, али није могла до преокрета у самом финишу.

Партизан – Црвена звезда Меридианбет 98:87
/17:25, 30:11, 25:27, 26:24/
Београдска арена, Нови Београд;

Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић -, Теодосић 10 (3ас, 3ск, 4из), Давидовац 7, Митровић 12 (5ск, 3ас), Симоновић -, Нејпир 23 (8ас, 3ск, 4из), Тоби 5 (5ск), Боломбој 10, Илић -, Кузмић -, Дос Сантос 7 (3ас).

Јанис Сферопулос, тренер КК Црвена звезда Меридианбет: – Мој утисак о овој утакмици, то сам рекао и играчима, је кад у гостима дате 87 поена, а ипак изубите утакмицу, проблем је у одбрани. Морамо да побољшамо игру у одбрану. Ово је период транзиције за моју екипу и играче, правили смо неке грешке због мањка комуникације, недостатка комуникације, оклевања, то нам је правило неке проблеме. Наш проблем је засигурно у одбрани, а мораћемо да будемо и констатнији. Имали смо неке периоде када смо контролисали утакмицу. Нисмо задовољни резултатом, већ сам рекао да нисмо играли добро у одбрани. Ја сам за то одговоран, ја ћу преузети одговорност да направим тим у складу са својим кошаркашким гледиштима и да тим буде успешан. Ако видите како смо почели прошли меч и како смо почели данас, било је боље. Средином утакмице смо били лоши и то је најважније за мене – рекао је први тренер црвено-белих.

Ово је уједно био први пораз Црвене звезде Меридианбет у регионалној лиги у којој наредне недеље црвено-бели дочекују непоражену екипу Будућности која је на врху табеле и једина без пораза.

Следећу утакмицу екипа Црвене звезде Меридианбет игра у четвртак од 18.30 часова против екипе Бајерна у оквиру 6.кола Евролиге.

Претходни текстЦрвена звезда – Наиса 31:26 (18:14)
Следећи текстДимитрије Андрејевић јуниорски вицешампион Балкана!