Звездаши на каљењу – Лазићев првенац у Бачкој Тополи

23

Укупно 11 Звездиних играча који стичу потребно искуство на каљењу је уписало наступе у недељи за нама. Навикли су нас млади играчи на врло добре партије, а ове недеље пажњу првим голом у сезони је прикупио борбени дефанзивац Урош Лазић.

Традиционално, највише Звездиних фудбалера је наступило за ОФК Београду а овога пута су петорица заиграла у ремију са Вршцем. Ово је „Романтичарима“ тек трећи меч од 13 одиграних у ком нису успели да славе, па тако и даље без проблема суверено чувају прву позицију на табели Прве лиге Србије. Свих 90 минута на терену су сасвим заслужено провели Никола Кнежевић и Александар Ђермановић, а Јован и Никола Митуљикић су напустили игру 19, односно три минута пре краја дуела, док је Александар Кахвић добио шансу када је први од два поменута брата напустио терен.

Када је у питању друго по јачини такмичење у Србији, тамо је и наш развојни тим Графичар у суботу ремизирао без голова са екипом Мачве на гостујућем терену. Од Звездиних позајмљених фудбалера, на терену су се нашла двојица – Јован Шљивић и Андрија Максимовић. Иако много млађи од већине актера на терену, одиграли су веома зрело и били близу да донесу превагу на страну тима Марка Неђића, међутим мреже су мировале током целог меча.

У најквалитетнијем такмичењу у нашој земљи млади десни бек Урош Лазић је наставио са изврсним партијама, пошто је Новом Пазару донео вођство, а касније испоставиће се бод против ТСЦ-а у Бачкој Тополи. Лазић је перфектно испуњавао дефанзивне обавезе, а потом ступио на сцену у 55. минуту и у стилу врсних голгетера заобишао голмана домаћих, те затресао мрежу и потврдио одличну форму у којој се двадесетогодишњак ове сезоне налази.

Када су у питању играчи који се кале у иностранству, дефинитивно највише доминира Јегор Пруцев у дресу Цеља. Млади Рус је био најбоље оцењени играч на терену у победи свог тима над Домжалама од 3:1, па је већ недељама један од најзаслужнијих за добре резултате екипе која се тренутно налази на челу Прве лиге Словеније.

Стефан Лековић је одиграо одличан меч на тешком гостовању лидеру првенства, а упркос поразу Б екипе Виљареала од Леганеса минималним резултатом, Звездин фудбалер рођен 2004. године наставља да напредује из меча у меч, што се може видети по начину на који високи штопер излази на крај са много искуснијим фудбалерима. Андреј Ђурић се нашао у стартној постави екипе Спартака из Трнаве у мечу трећег кола Лиге конференције против Нордсјеланда, али је био приморан да напусти терен у 36. минуту услед повреде.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Андреј Ђурић (Спартак Трнава) – 36 минута у поразу од Нордсјеланда (0:2)
Стефан Лековић (Виљареал Б) – 71 минут у поразу од Леганеса (1:0)
Александар Ђермановић (ОФК Београд) – 90 минута у ремију са ОФК Вршцем (1:1)
Урош Лазић (Нови Пазар) – 90 минута и гол у ремију са ТСЦ-ом (1:1)
Јован Шљивић (Графичар) – 77 минута у ремију са Мачвом (0:0)
Андрија Максимовић (Графичар) – 90 минута у ремију са Мачвом (0:0)
Никола Кнежевић (ОФК Београд) – 90 минута у ремију са ОФК Вршцем (1:1)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 87 минута у ремију са ОФК Вршцем (1:1)
Јован Митуљикић (ОФК Београд) – 71 минут у ремију са ОФК Вршцем (1:1)
Јегор Пруцев (Цеље) – 81 минут у победи над Домжалама (3:1)
Александар Кахвић (ОФК Београд) – 19 минута у ремију са ОФК Вршцем (1:1)

Претходни текстЗвезда у центру града представила наградну игру “Пронађи и одвези”
Следећи текстЗвезда донирала столице Предшколској установи “Сунцокрети” у Дебрцу