Звездини јуниори славили против Графичара

20

Јуниори Црвене звезде су савладали екипу Графичара у 11. колу Омладинске лиге Србије резултатом 2:1. Виђен је изузетно занимљив сусрет на терену иза југа Маракане, из ког је као успешнији изашао тим Ненада Милијаша који је славио головима Андреја Петровића са беле тачке и Модуа Фола.

Црвена звезда – Графичар 2:1 (1:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Марко Бура.

Стрелци: Петровић у 15. и Мо. Фол у 74. минуту за Црвену звезду, а Николић у 34. минуту за Графичар.

Жути картони: Радовић, Бубања (Графичар).

Црвена звезда: Маринковић, Видојевић, Вукојевић, Цветковић, Бубањ (од 46. Младеновић), Лечић, Гојков (од 69. Василић), Тегелтија (од 69. Остојић), Авдић (од 32. Мо. Фол), Петровић (од 88. Милосављевић), Ма. Фол.

Графичар: Лаиновић, Радовић (од 45. Црнојевић), Костић (од 89. Рамадани), Такер, Гудељ, Мајсторовић, Ивановић (од 61. Јулианг), Боровић, Николић (од 85. Гачић), Бубања, Павићевић (од 81. Вељовић).

Сусрет два пријатељска тима, црвено-белих и љубичастих момака који деле домаћи терен, почео је поприлично изједначено, али је Звезда била та која је прва дошла до шансе из које је уједно и повела у 15. минуту. Дефанзивац „гостију“ – Лука Николић је играо руком у свом казненом простору након ударца Новака Гојкова, а са беле тачке је био сигуран Андреј Петровић. Графичар је дошао до прве праве шансе у 34. минуту и такође је то умео да искористи, пошто је прелепим ударцем из полуволеја са 18 метара Лука Николић донео изједначење свом тиму. Били смо близу тога да видимо још један еврогол на сусрету када је Андреј Петровић гађао са ивице шеснаестерца из слободног ударца у саме рашље, али га је Иван Лаиновић зауставио сјајном парадом и тако задржао егал пред одлазак на паузу.

Друго полувреме се наставило иницијативом тима Ненада Милијаша, па се након шест минута резервиста Младеновић први нашао у прилици када је натрчао на одбитак и снажно шутирао, али погодио само спољни део мреже. Наставили су да притискају играчи Звезде у жељи да поново дођу до предности, али се на ново узбуђење чекало све до 70. минута. Одлично је реаговао Лечић главом после центаршута Петровића из слободног ударца и притом послао лопту у мрежу, међутим помоћни судија се огласио и сигнализирао офсајд позицију. Бедем који су поставили јуниори Графичара коначно је пробијен четири минута касније када је Сенегалац који је ушао са клупе – Моду Фол, најбоље реаговао на одбијену лопту после корнера Петровића и донео нашем тиму олакшање и миран наставак дуела. Црвено-бели су врло смирено привели сусрет крају, а могли су и преко Василића у надокнади времена да славе убедљивије, међутим голман Графоса је још једном реаговао, па је коначан резултат износио 2:1.

Претходни текстЦрвена звезда поново гостује Партизану (понедељак, 20)
Следећи текстКрасо: Уз навијаче смо јачи, биће наш 12. играч против ТСЦ