Јелић: Милосављевић и Вукојевић исписали историју, али су будућност Звезде

65

Талентовани млади играчи, који наступају за омладинску селекцију Црвене звезде – Вељко Милосављевић и Вељко Вукојевић су дебитовали за сениорски тим на мечу 1/16 финала Купа Србије. Директор Омладинске школе ФК Црвена звезда – Никола Јелић је са поносом истакао задовољство поводом првог наступа дечака пониклих у фудбалској академији нашег клуба.

Изузетно смо поносни и срећни због дебитантског наступа два млада фудбалера. Добили су велико поверење од стране стручног штаба првог тима Црвене звезде, што треба заслужити квалитетом и преданим радом. Управо нас, челнике Звездине фудбалске академије, највише радује чињеница да су кроз системски рад и постепен развој дошли до сениорске екипе. Све споменуто нам представља сатисфакцију и потврду да смо на правом путу. Вељко Милосављевић је прототип модерног дефанзивца, односно штопера са израженим дефанзивним, али и офанзивним карактеристикама. Одлично се позиционира на терену, добар је у читању игре, ваздушним дуелима, док са друге стране тежи да што више учествује у игри. Врло добро креира нападе и отвара игру, што је веома битно у фудбалској данашњици Трећи је најмлађи дебитант са само 16 година, знамо да је 2007 годиште, већ је исписао историју премда очекујемо да у наредним годинама представља будућност нашег клуба – истакао је Јелић.

Поред високог Милосављевића, његов имењак Вукојевић је такође остварио дечачки сан дебијем на мечу против Трајала.

Милосављевић је стигао у клуб као дете и већ је девет година део Црвене звезде, док је Вукојевић у клубу дуже од четири сезоне. Рођен је у Шапцу 2006. године и важи за једног од најталентованијих младих играча. Најбоље се сналази на позицији крилног нападача, али може да игра и као најистуренији у одређеној формацији. Красе га феноменалне моторичке способности, брзина, први корак и одличан дриблинг. Обожава ситуације један на један, где вешто уме да надмудри противника. Постигао је гол против РБ Лајпцига у Лиги шампиона, што му је само награда за марљив рад у претходним месецима, уз наравно деби у првом тиму. Такође, оба фудбалера су део “Елитне школе”, јер смо сви свесни да талентом и квалитетом могу да постану део првог тима, али не само да буду уз екипе већ и оставе траг наступајући за Црвену звезду – закључио је Јелић.

Претходни текстНедељковић и Мијатовић: Лига шампиона је сан, али битан је и ИМТ
Следећи текстТема дана | Маракана изблиза и из ваздуха после летњег реновирања