Драговић капитен од поверења

47

Стамени и искусни штопер нашег клуба – Александар Драговић као прекаљени дефанзивац са капитенском траком око руке предводи црвено-беле, а да је без премца играч од поверења говори статистика која указује да је једини уз Омри Глазера био стартер на сваком мечу од почетка такмичарске сезоне.

Агресивност коју је носио током богате и садржајне каријере редом бранећи боје прво Аустрије Беч, Базела, Динамо Кијева, Лестера и Бајер Леверкузена, донео је у Београд на адресу Љутице Богдана 1а. На првој утакмици током припрема за сезону 2021/2022 видело се да ће суви професионализам бити манир путем којег ће Александар Драговић уткати перфектност у последњој линији нашег тима. До сада је одиграо 107 такмичарских сусрета у дресу клуба за који навија цео живот, уз пет голова и две асистенције. Поред свега тога може се похвалити и са две дупле круне.

Посмтарајући приложене цифре учинак штопера рођеног 1991. године је и више него одличан, али допринос игри Црвене звезде који је дао путем врхунских стартова, изблокираних удараца противника, пресечених додавања, позиционирања на терену и овојених ваздушних дуела је немерљив.

Само од старта актуелне сезоне одиграо је 11 мечева, од тога девет у Суперлиги Србије и два дуела у Лиги шампиона, колико је и Звезда имала мечева од почетка такмичарске године. На терену је провео 946 минута те је уз голмана репрезентације Израела – Омри Глазера једини који је сваки пут био уврштен у стартну поставу од 30. јула и сусрета са Војводином па до 8. октобра када смо играли против Радничког 1923. Наиме, Драговић цео меч није одиграо само у убедљивој победи над Спартаком у четвртој рунди када је место на терену препустио младом Јовану Шљивићу у финишу дуела.

Успео је да се упише у листу стрелаца у победи над Новим Пазаром од 2:1 када је мрежу ривала начео снажним волеј ударцем на зачетку утакмице. Уживали су тада гледаоци у игри и прослави рођендана Маракане, док је Драговић водио екипу капитенски, баш онако како треба у духу истинског вође. Нема дилеме да лидерство Александра Драговића наилази на велико одушевљење шефа стручног штаба Барака Бахара, јер стратег црвено-белих препознаје снагу и указује огромно поверење прекаљеном централном беку.

Глазер је тренутно неприкосновен са пуном минутажом, док су такође Осман Букари и Срђан Мијаиловић играли на свим мечевима, али не и од првог минута.

Верујемо да ће миљеник навијача нашег клуба наставити са одличним партијама те да ће као капитен подићи два трофеја на крају сезоне, уз искорак на међународној сцени.

Претходни текстМијатовић: Голови за самопоуздање, одужићемо се навијачима у наставку сезоне
Следећи текстПриче о Звездиним трофејима – Турнир у Лајпцигу