Црвена звезда Меридианбет дочекује Цедевита Олимпију (Арена, недеља, 19.45)

31

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет након уводне победе у Евролиги у сјајном амбијенту пуне Арене, играју у недељу меч 2.кола АБА лиге и уједно дерби овог кола регионалног такмичења против Цедевита Олимпије.

Дерби другог кола регионалног такмичења игра се од 19.45 у Београдско Арени, и то ће бити прва утакмица лигашког дела такмичења нашег клуба у највећој дворани у Србији и на Балкану, коју ће као домаћин и у својој организацији одиграти у АБА лиги.

Противник у недељу увече је екипа Цедевита Олимпије стари познаник, и ове године један од кандидата за највиши пласман. Обе екипе улазе у овај меч након уводних победа у регионалном такмичењу (Црвена звезда је славила у Лакташима, Цедевита Олимпија код куће против Меге).

Ово ће бити 12.дуел два клуба од када се Цедевита Олимпија преселила у Љубљану, а тренутни скор је 9-2 за црвено беле.

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић:
Очекује нас једна врло искусна екипа превођена одличним тренером. Цедевита Олимпија је опасан противник, играће из утакмице у утакмицу све боље, имали су доста промена и потребно је време да се уиграју, као и ми. Потребна нам је пуна концентрација у овом мечу, висок интензизет који тражим од момака, и велика подршка са трибина. Позивам навијаче да дођу и подрже нас јер је уз подршку што увек кажем све много, много лакше – рекао је тренер црвено-белих.

Првотимац Стефан Лазаревић: – Очекује нас утакмица са добром екипом у којој се налази велики број врло искусних играча почев од Блажића, Кобса, Радичевића, Клобучара…да их не набрајам све, али заиста добар тим коме ће као и нама бити потребно време да се уигра и покаже квалитет. Добро смо почели у оба такмичења и желимо да наставимо у истом ритму, али ћемо морати да одиграмо једну добру утакмицу. Зато позивам наше навијаче да нам пруже подршку, у новом смо амбијенту када је аба лига у питању, ово ће нам бити прва утакмица у Арени у АБА лиги – рекао је Лазаревић.

Београдске Арена отвара се два сата пре утакмице у 17.45 часова.

Карте за ову утакмицу пуштене су у продају у понедељак, а цене можете погледати испод текста.

Претходни текстСа Звездом под звездама, до звезда!
Следећи текстЦрвено-беле убедљиво до пете победе