Кадети непогрешиви на домаћем терену

13

Кадетска селекција нашег тима је у оквиру петог кола домаћег шампионата на домаћем терену савладала екипу Телеоптика резултатом 1:0. Изабранике Слађана Николића је до победе предводио Младеновски који је био једини стрелац на мечу, док му је за погодак асистирао Урош Ђорђевић.

Црвена звезда – Телеоптик 1:0 (0:0)

Стадион: ,,Терени омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Марко Бура.

Стрелац: Младеновски у 75. минуту.

Жути картони: Тадић (Црвена звезда), Лазић (Телеоптик).

Црвена звезда: Бекоња, Стојковић, Рогановић, Стојановић, Ристовски, Бубања (од 86. Маринковић), Костов (од 79. Манојловић), Тадић (од 64. Тошић), Љујић (од 64. Ђорђевић), Ранковић (од 57. Мишић), Младеновски.

Телеоптик: Краљевић, О. Ђорђевић (од 79. Стаменковић), Каплановић, Лазић, Азировић (од 79. Зарић), Хасановић, Милашиновић, Л. Ђорђевић, Димковски (од 57. Протић), Михајловић (од 57. Чича), Вујчић.

У утакмици која је имала епитет дербија кола, прва велика шанса догодила се у 13. минуту, а у центру пажње је био Тадић који је гађао полуволејем на сјајан начин, али је лопта окрзнула леву стативу и завршила у ауту. Четири минута касније Ранковић је упутио центаршут из корнера, на лопту је натрчао силовито Стојановић и умало постигао еврогол, али је тај покушај завршио тик изнад пречке. Након узбудљивог почетка сусрета дешавања на терену су махом утихнула, а Звезда је имала још једну прилику преко Младеновског који се истакао потезима у првом делу, међутим није успевао да пронађе пут до мреже Краљевића, па се на полувреме отишло без голова.

Други део игре је настављен у истом ритму, па је прва прилика виђена 20 минута од почетка. Прекид са стране је извео Костов, а као и обично у скоку је доминирао Рогановић и главом упутио покушај који је завршио мало поред леве стативе. Измамио је аплаузе многобројне публике у 71. минуту Ђорђевић када је повукао лопту са своје половине и са 40 метара врло лукавим ударцем покушао да изненади голмана Телеоптика, али му је фалило само мало среће пошто је лопта отишла тик поред оквира гола. Показао се као златна измена Урош Ђорђевић пошто је само четири минута касније био један од најзаслужнијих за вођство црвено-белих. У 75. минуту је пробио изванредно по десној страни и послужио Младеновског „као на тацни“, а овај врло меканим додиром спровео лопту у мрежу гостију за велику радост целог тима. Од тренутка када су стекли вођство, играчи Слађана Николића су „стали на лопту“ и рутински привели утакмицу крају, те тако уписали четврту победу у пет одиграних утакмица од почетка домаћег шампионата.

Претходни текстДобро дошла кући: Ана Јакшић поново црвено-бела!
Следећи текстСезонске карте ККЦЗ – Продајна места и начин куповине