У сусрет противнику – Нови Пазар

26

Црвена звезда ће дочекати Нови Пазар на стадиону “Рајко Митић” у суботу од 20 часова у оквиру шестог кола Суперлиге Србије. Изабраници Барака Бахара ће покушати да сјајном игром употпуне одличан амбијент на трибинама Маракане, који нас очекује поводом прославе 60. јубиларног рођендана звездашке куће.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Статистика међусобних окршаја између Црвене звезде и Новог Пазара је на страни српског шампиона. Кроз историју смо одиграли 21 утакмицу и забележили 18 победа уз два ремија и пораз.

Први меч против Новог Пазара наш клуб је одиграо у Купу Србије 28. октобра 2009. године у оквиру осмине финале такмичења. Тада је Звездин тим победио резултатом 1:0, захваљујући поготку хитроногог центарфора Александра Јевтића.

Последњи дуел београдски црвено-бели и екипа из Новог Пазара су одиграли 28. маја 2023. године на прослави 34. шампионске титуле Црвене звезде. Крајњи резултат је гласио 2:2, док су се за наш клуб у листу стрелаца уписали Гелор Канга и Стефан Лековић.

БУДИ ДЕО ЗВЕЗДЕ

Поводом прославе 60. рођендана Маракане улаз на највећи српски стадион је слободан, а очекујемо нови спектакл од стране 12. играча Црвене звезде.

Сви навијачи нашег трофејног клуба који неће бити у прилици да уживо бодре Звездине фудбалере ће директан пренос утакмице шестог кола Суперлиге Србије, између Црвене звезде и Новог Пазара, моћи да гледају на Звезда ТВ путем црвено-белог студија који стартује од 19 сати. Такође, меч можете пратити и на каналу Аренаспорт Премиум 1 од 20 часова.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда после пет одиграних кола има скор од четири победе и једног пораза, уз укупно 12 освојених бодова. На отварању сезоне смо декласирали Војводину са 5:0, потом смо савладали Напредак са 4:0, били бољи од лучанске Младости са 4:1 и тријумфовали над Спартаком резултатом 3:0. На последњој одиграној утакмици смо изгубили од Вождовца на гостујућем терену са 3:2. Ефикасност црвено-белих нас доводи до гол разлике која износи 18:4, чиме смо демонстрирали изразито нападачки фудбал, те приказали најбољу офанзиву од свих екипа у првенству.

Са друге стране, Нови Пазар је тренутно тим који заузима девето место на табели са седам освојених бодова. Наиме, екипа коју од недавно са тренерске позиције предводи Синиша Добрашиновић је забележила статистику од две победе, исто толико пораза и једног ремија. Пазар је славио над Радничким 1923 (2:0) и Железничаром (1:0), потом је играо без победника против Радника (0:0), док су Пазарци изгубили од ИМТ (4:3) и Јавора (3:1), а гол разлика Новог Пазара износи 7:7.

ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу Новог Пазара је искусни чувар мреже са великим суперлигашким стажом – Никола Мирковић. У последњој линији наступа Звездино дете и тренутно момак на каљењу у Пазару – Урош Лазић који покрива позицију десног бека. Штопери су Емир Аземовић и Абдулаја Сисе интернационалац Гвинеје, док крај леве аут линије наступа фудбалер са пасошем Гане – Ебенезер Анан. У везном реду дејствују Миљан Момчиловић и Фране Чијак, док по боковима играју Митар Ергелаш, некадашњи фудбалер Чукаричког и Нигеријац – Расак Адешина. Најбољи асистент Новог Пазара – Никола Караклајић на месту “десетке” диригује игром, а као најистуренији највећу опасност доноси тридесетдвогодишњи Марко Обрадовић. Опције са клупе су Алексеј Голијанин, Никола Богдановски, Никола Андрић, Сејдуба Сума…

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Никола Радаковић.
Први помоћник: Драган Перановић.
Други помоћник: Бошко Божовић.
Четврти судија: Предраг Јањуш.
ВАР: Станко Остраћанин.
АВАР: Бошко Бановић.

ОСТАЛЕ УТАКМИЦЕ

Петак:

– 19:00 Радник – ТСЦ

Субота:

– 18:00 Напредак – Вождовац
– 20:00 Јавор – Раднички Ниш
– 21:00 Војводина – Раднички 1923

Недеља:

– 19:30 Младост – Спартак
– 20:00 ИМТ – Партизан

Понедељак:

– 19:00 Железничар – Чукарички

Претходни текстУ гротлу Маракане – атмосфера о којој се прича широм света
Следећи текстЈош један бисер српске кошарке у Црвеној звезди – Стефан Марјановић нови члан црвено-белих