У гротлу Маракане – атмосфера о којој се прича широм света

9

Стадион ФК Црвена звезда буди посебну емоцију код свих заљубљеника у црвено-беле боје, а од отварања 1. септембра давне 1963. године па до дан данас чувена београдска Маракана кроз шест деценија постојања носи епитет неосвојиве тврђаве. На прослави јубиларног рођендана, стадион “Рајко Митић” ће још једном без икакве сумње засијати у свом препознатљивом стилу у суботу од 20 часова против Новог Пазара, те изазвати најискренија осећања свих звездаша.

Маракана – страст, емоција, пуне трибине, спектакуларна атмосфера, победе и славља, све су то асоцијације када се помене стадион који са поносом носи назив по првој Звездиној звезди и џентлмену у копачкама – Рајку Митићу. Први аплауз упућен са трибина давне 1963. године и даље одзвања зидинама, а дланови који дају ритам гласном повику са трибина не престају да “горе” ни 60 година касније. Хук песме носио је првотимце нашег клуба из сезоне у сезону, а чувени ветар у леђа давао је снагу Црвеној звезди да пише историју.

Кућа нашег клуба је тако годинама постала синоним за стадион на ком није могуће однети победу, јер домаћи навијачи стварају невероватан амбијент за игру. Гротло Маракане је “прогутало” бројне европске гиганте, који су се саплитали и када су долазили у Београд као фаворити.

Позната по јединственом амбијенту, вансеријском спектаклу и витешкој игри Маракана је чувена у читавом свету, а важи за један од стадиона са најбољом фудбалском атмосфером. Тиме се Црвена звезда још једном издвојила у односу на друге клубове, а сигурни смо да ће зидови Маракане сведочити о љубави између ње и нас још много година унапред.

Прилика да заједно прославимо јубиларни 60. рођендан Маракане је у суботу, 2. септембра када ћемо дочекати Нови Пазар од 20 часова у оквиру домаћег шампионата. Улаз је слободан, а долазак у црвено-белом дресу обавезан.

Звездаши видимо се на Маракани!

Претходни текстЗвездина четворка у младој репрезентацији
Следећи текстУ сусрет противнику – Нови Пазар