Звездини бисери – Кадети све бољи

36

Како смо и најавили, у суботу су одиграни мечеви омладинаца и кадета Црвене звезде, а у недељу нашег развојног тима – Графичара. Једину победу уписали су пулени Слађана Николића који су савладали Вождовац резултатом 1:3.

Јуниори Звезде су доживели пораз од екипе Вождовца резултатом 3:2 на популарном “Крову” у оквиру другог кола домаћег шампионата. Прегршт прилика пред голом ривала су стварали играчи Ненада Милијаша, али на крају млади фудбалери нису успели да дођу до позитивног скора. Стрелци за наш тим су били центарфор Матеја Бубањ у 56. и офанзивни везиста Алекса Василић у 85. минуту меча. Нажалост у претходној рунди су изгубили и омладинци нашег развојног тима од Војводине резултатом 1:3 на теренима иза југа Маракане. Утешан погодак у храброј борби изабраника Ђорђа Чотре је постигао Никола Гачић у 14. минуту.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. ИМТ – 6 бодова, гол разлика 6:2
2. Војводина – 6 бодова, гол разлика 7:1
3. Чукарички – 6 бодова, гол разлика 8:1
————
6. Црвена звезда – 3 бода, гол разлика 9:4
14. Графичар – 1 бод, гол разлика 3:5

СТРЕЛЦИ: Цветковић, Вукојевић, Бубањ (2 гола, Црвена звезда), Гачић (2 гола, Графичар).

Кадетска селекција Црвене звезде је у оквиру другог кола домаћег првенства тријумфовала над Вождовцем са 1:3 на “ТЦ Стадион”. Остварили су Звездини драгуљи другу узастопну победу на старту сезоне, а чета Слађана Николића је приказалан завидан квалитет уз максимално пожртвовање на утакмици. За црвено-беле су погађали капитен – Игор Бубања, потом Илија Тадић, који је наставио са серијом голова, као и Даворин Тошић чије је погодак у потпуности решио питање победника. Вршњанци из екипе Графичара су као домаћини одиграли нерешено против Војводине 2:2 у оквиру другог кола Кадетске лиге Србије. Велика иницијатива успостављена на терену од стране играча Слободана Живковића је била уочљива голим оком посматрача, али на крају је недостајало концентрације у завршиници да млади Графоси освоје три бода. Мрежу новосадске “Старе даме” су погађали Лука Баштрица и Андреј Павловић.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. Црвена звезда – 6 бодова, гол разлика 10:1
2. Партизан – 6 бодова, гол разлика 8:3
3. Графичар – 6 бодова, гол разлика 7:1

СТРЕЛЦИ: Мишић, Тадић (2 гола, Црвена звезда), Поповић (2 гола Графичар).

Фудбалери Графичара су у оквиру трећег кола Прве лиге Србије ремизирали са Радничким са Новог Београда резултатом 1:1. Одличну игру су приказали фудбалери нашег развојног тима, нарочито Звездини првотимци Коста Недељковић и Јован Шљивић. Управо је брзоноги десни бек рођен 2005. године био најспретнији у противничког шеснаестерцу у 78. минуту, па је рутинском завршницом на центаршут Виктора Радојевића “спаковао” лопту у мрежу за гол на крају вредан бода за тим Марка Неђића. Ипак до краја сусрета, упркос бројним приликама за Графичар меч је завршен без победника.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ:

1. ОФК Београд – 9 бодова, гол разлика 9:1
2. Графичар – 7 бодова, гол разлика 7:2
3. ОФК Вршац – 5 бодова, гол разлика 2:1

СТРЕЛЦИ: Петровић, Стојановић (2 гола).

Претходни текстМВП против Спартака – Осман Букари
Следећи текстСезонске карте у продаји од 04.09, све информације и цене од среде