Милица Жабић сребрна на ГП у Загребу

50

Џудисткиња Црвене звезде Милица Жабић освојила је сребрну медаљу на Гран прију у Загребу у категорји преко 78 килограма. Она је показала да се налази у врхунској форми и са још једног светског такмичења се враћа са медаљом.

Милица је у 1. колу била слободна, а онда је савладала Марију Хоелварт из Аустрије. У четвртфиналу је ипоном решила дуел са Мојром Мориљо из Доминиканске Републике. Одлична је била и у полуфиналу против Туркиње Хилал Озтурк коју је победила ипоном, али у финалу није успела да пронађе решење за Кајру Оздемир из Турске, па је тако дошла до сребрног одличја.

Након златне медаље Марице Перишић у категорији до 57 кг, црвено-беле џудисткиње у трофејне витрине Џудо клуба Црвена звезда доносе још једну вредну медаљу са Гран прија из главног града Хрватске.

У категорији до 63 кг Теа Тинтор је стигла до 2. кола. У мушкој конкуренцији Бојан Дошен (до 100 кг) је стигао до 3. кола, Андреј Пироло Дел Росо (до 81 кг), Филип Јовановић (до 73 кг) и Страхиња Бунчић (до 66 кг) заустављени су у 2. колу.

Спортско друштво Црвена звезда честита Милици Жабић, стручном штабу и менаџменту Џудо клуба Црвена звезда на још једном сјајном резултату.

Претходни текстДоминација пионира на престижном турниру у Русији
Следећи текстМВП против Спартака – Осман Букари