Доминација пионира на престижном турниру у Русији

130

Пионирска селекција Црвене звезде је освојила престижан турнир у Русији савладавши у финалу ЦСКА из Москве резултатом 3:0. До пехара, екипа Милана Савковића је дошла суверено, са свим победама, уз гол разлику 13:1, а оно што такође може да нас радује су индивидуална признања за наше таленте рођене 2009. године, па је Вук Ђајић најбољи играч, а Вукашин Тамбурић први голман такмичења, док је Небојша Грујић „МВП“ финалне утакмице.

На престижном „УТЛЦ“ турниру, наступале су најбоље екипе из Русије, те су уз финалисту ЦСКА, били ту још и Зенит, Локомотива Москва, као и Фенербахче, Фатих Карамгурук, те Динамо Минск и Астана.

У групној фази фудбалери Милана Савковића су савладали ЦСКА из Москве са 3:0 и тиме отворили такмичење на најбољи могући начин. Талентовани Вук Ђајић је са голом и асистенцијом на свом конту проглашен играчем сусрета, док су мрежу ривала погађали још Небојша Грујић и Веско Чукић. На другом дуелу смо били бољи од Динамо Минска такође са 3:0, када су голове постигли Веско Чукић, Вук Ђајић и Стефан Павлица, а затим је савладан Фатих са 1:0, када је поново заблистао Веско Чукић.

Као првопласирана екипа у групи, београдски црвено-бели су се састали са Локомотивом из Москве у полуфиналу против које смо тријумфовали са 3:1. Одличну игру из прве три утакмице пренели су на нокаут фазу такмичења дечаци рођени 2009. године, а до победе су саиграче предводили двоструки стрелац Вук Ђајић и центарфор Веско Чукић, који је на крају меча добио титулу МВП утакмице.

У финалу, дочекао нас је стари знанац из групне фазе, екипа ЦСКА, а поново смо резултатом 3:0 били бољи и суверено освојили турнир. Голове су постигли Веско Чукић, Михаило Печеничић и Небојша Грујић, који је уједно проглашен и за најбољег играча утакмице.

Након завршетка меча, нашим бисерима су додељене још две индивидуалне награде. За најбољег играча такмичења изабран је Вук Ђајић, док је за најбољег голана проглашен Вукашин Тамбурић.

Задовољан одиграним турниром је и шеф стручног штаба наших пионира – Милан Савковић, који је истакао да су његови играчи на прави начин репрезентовали Црвену звезду.

Изузетно захтеван турнир и одлично организован, а поред Звезде је учествовало седам снажних тимова који су представљали елитне фудбалске академије. Имали смо задовољство да се сусретнемо са сјајним противницма и да репрезентујемо како ради Црвена звезда, односно на који начин развија младе играче. Општи утисак свих у склопу организације такмичење јесте да смо доминантно и заслужено заузели прво место. Поносам сам на чињеницу да су играчи у свим сегментима деловали изванредно, од понашања ван терена до захтева у игри током утакмица. У финалном мечу против екипе ЦСКА, одиграној на главном стадиону московске Локомотиве, смо од првог минута желели да испунимо циљ освајањем трофеја. Такође, припале су нам бројне индивидуалне награде, али оне су плод тимског духа. Заокружили смо припремни период на најбољи могући начин. Ускоро почиње првенство, а момци су максимално мотивисани за нове успехе – истакао је Савковић.

На турниру за Црвену звезду су наступали: Филип Беадер, Вукашин Тамбурић, Лука Тадић, Виктор Словић, Филип Ђурић, Матеј Стрика, Урош Драгишић, Урош Нешковић, Матеја Грбић, Драган Анокић, Матеја Лацмановић, Милан Видић, Стефан Павлица, Наум Перовић, Веско Чукић, Небојша Грујић, Вук Ђајић, Наум Перовић и Михаило Печеничић. Уз Милана Савковића, стручни штаб чине још Димитрије Павловић, Небојша Манојловић, Лука Станић и Дејан Станковић, а старт првенства за пионире Црвене звезде заказан је за наредни викенд.

Претходни текстСинанчевић девети бацач кугле на свету!
Следећи текстМилица Жабић сребрна на ГП у Загребу