План и програм припрема КК Црвена звезда Меридианбет за сезону 2023/24

38

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет званично почињу припреме за нову сезону 25.08.2023.године. Неопходна тестирања стартовала су, паралелно са лекарским прегледима до 20.08. До почетка сезоне црвено-беле очекују три пријатељске утакмице и три учешћа на турнирима на Сардинији, у Минхену и на Кипру.

Тренер Душко Ивановић неће имати на располагању док траје Мундобаскет Дејана Давидовца, Мајка Тобија, Марка Симоновића и Јага Дос Сантоса.

Екипа Црвене звезде Меридианбет одмах након првог тренинга упутиће се у Стару Пазову где ће боравити 7 дана и имати све неопходне услове за иницијални део припрема. У бази ФС Србије екипа ће боравити од 25.08-31.08.2023, а последњег дана боравка одиграће и прву пријатељску утакмицу против екипе Спартака из Суботице.

Након повратка у Београд, црвено-беле очекују још две тренинг утакмице 03.09. противник ће бити екипа Динамика, а само дан касније на мегдан црвено-белима ће екипа Борца из Чачка.

Након тога следе и турнири на којима ће се екипа уигравати за старт сезоне.
Први од три, заказан је на Сардинији, где ће црвено-белима друшрво правити екипе Арманија, Асвела и домаћина Динамо Сасарија. Тај турнир игра се 9 и 10.09.2023.

Само 6 дана касније, екипа Црвене звезде Меридианбет учествоваће на турниру у Минхену, на коме су учешће ове сезоне потврдиле и екипе Виртуса, Албе из Берлина и домаћин Бајерн.

Коначно, пре почетка сезоне, сада већ традиционално, црвено-бели учествују и на турниру на Кипру. Ове године Никозија ће осим екипе Црвене звезде Меридианбет угостити и екипе Макабија. Олимпијакоса и Жалгириса. Тај турнир ће се одржати 22-23.09.2023.године.

Играче Црвене звезде Меридианбет 26.09. очекују и стандардне обавезе везане за Медиа Даy Евролиге, а прву такмичарску утакмицу црвено-бели ће одиграти у АБА лиги против екипе Игокее у Лакташима.

Премијеру пред домаћим навијачима наш тим ће имати у Београдској Арени против екипе АСВЕЛ-а 05.10.2023.године на старту овосезонске ЕЛ.

КК Црвена звезда Меридианбет

Претходни текстЗвезда донирала голове вртићу „Дуга“
Следећи текстБахар: Бићемо још бржи и ефикаснији