Бахар: Бићемо још бржи и ефикаснији

40

Шеф стручног штаба нашег тима – Барак Бахар је изнео очекивања пред утакмицу четвртог кола Суперлиге Србије, коју ће првотимци Црвене звезде одиграти против Спартака на стадиону „Рајко Митић“ у суботу од 20 часова и 30 минута.

Представнике медија је интересовало да ли је стратег наше екипе упознат са радом шефа стручног штаба екипе Спартака, с обзиром да је уз израелског стручњака једини инострани тренер у Суперлиги Србије.

Чуо сам за тренера Спартака и упознат сам са чињеницама које су ми биле неопходне за припрему утакмице. Нисмо имали прилике да се сретнемо као играчи на терену – истакао је Барак Бахар.

Вредно је радио стручни штаб Црвене звезде на припреми утакмице против Спартака.

– Наш стручни штаб је анализирао противника, као што то чини пред сваку утакмицу. Не бих истицао слабе или јаке тачке предстојећег ривала, није време за то. Фокусиран сам на утакмицу и моју екипу.

Говорио је Бахар о Александру Катаију и Мирку Иванићу, фудбалерима Звезде који се опорављају од повреда.

– Катаи има велику жељу да се врати на терен и нормалном тренажном процесу. За сада ради са екипом, али још увек као џокер, не пуним интензитетом. Очекујемо да се у наредној недељи или можда чак за две врати нормалним тренинзима са тимом. Што се тиче Иванића, мислили смо да ће се до сада опоравити, али потребно је још мало времена, верујемо да ће бити спреман следеће недеље.

Осврнуо се израелски стручњак и на добро издање Гелора Канге против лучанске Младости.

– Канга одлично тренира, напорно ради, наравно пођеднако је важан за екипу као и сви остали играчи.

Одговорио је Барак Бахар и на питање новинара које се тицало потенцијалних појачања.

– Разговарам са менаџментом клуба, уколико пронађемо играча који може да унапреди екипу он ће постати део Црвене звезде.

Сигуран је шеф стручног штаба наше екипе да убедљиве победе у првенству неће проузроковати опуштање играча, који ће бити максимално спремни за најквалитетније европско такмичење.

– Нисмо лако дошли до претходних резултата, ниједна победа није лака. Играчи напорно раде како би остваривали тријумфе. Имаћемо времена да се адаптирамо на противнике у Лиги шампиона, кренули смо да тренирамо и на главном терену стадиона „Рајко Митић“. Радимо посвећено са високим интензитетом тренинга, како би до прве утакмице Лиге шампиона били у потпуности спремни.

Открио је Барак Бахар и на чему ће највише радити првотимци Звезде у предстојећем периоду.

Постоје добре и лоше стране у свакој утакмици и екипи. Трудимо се да задржимо оно што је добро, а то је висок пресинг и велики број голова које постижемо. Наравно желимо да будемо још бржи, на претходном мечу смо могли да будемо и ефикаснији, то је нешто на чему ћемо радити, како бисмо унапредили нашу игру. Задовољан сам приступом играча, њиховим односом и радом на тренинзима – закључио је Барак Бахар.

Претходни текстПлан и програм припрема КК Црвена звезда Меридианбет за сезону 2023/24
Следећи текстУ сусрет противнику – Спартак