У сусрет противнику – Спартак

38

Црвена звезда ће у суботу, 19. августа, од 20 часова и 30 минута на стадиону “Рајко Митић” дочекати Спартак у оквиру четвртог кола Суперлиге Србије. Предстојећи дуел ће означити 90. сусрет нашег клуба и тима из Суботице.

МЕЂУСОБНИ СКОР

Против Спартака смо до сада одиграли 89 утакмица у свим такмичењима. Забележили смо 68 тријумфа, 15 ремија и само пет пораза, уз гол разлику 214:64 у корист црвено-белих.

У новом миленијуму наш тим се састао 30 пута са популарним “Голубовима” и забележио је 26 победа, два пута смо одиграли нерешено и исто толико пута смо били поражени, уз гол разлику 77:29.

Последњи сусрет са Суботичанима, наши првотимци су одиграли 5. априла 2023. године на гостујућем терену у оквиру 29. кола Суперлиге, када смо славили са 4:1. Александар Катаи је постигао два гола, док су мрежу противника погађали још Осман Букари и Кингс Кангва.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за дуел између Црвене звезде и Спартака су доступне ОНЛАЈН. Благајне на Маракани ће радити у петак, 18. августа, од 10 до 18 сати, као и у суботу од 12 часова па до почетка сусрета, док је улаз за малишане старости до 12 година бесплатан на источној страни највећег српског стадиона.

Цене улазница су следеће:

Север: 400 динара
Исток: 500 динара
Запад: 700 динара
Ложа Синиша Михајловић: 1400 динара
ВИП 1 и 2: 6500 динара
ВИП Галерија: 8000 динара

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце против суботичког Спартака, моћи ће да гледају утакмицу четвртог кола Суперлиге Србије на каналу Звезда ТВ путем нашег студијског програма, као и на Арени Премиум 1 од 20:30. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Звезда је једина екипа у Суперлиги Србије која има максималан учинак у прва три кола, што нас аутоматски поставља на врх табеле. Наиме, на отварању сезоне смо декласирали Војводину са 5:0, потом смо савладали Напредак са 4:0 и били бољи од лучанске Младости са 4:1. Ефикасност црвено-белих нас доводи до гол разлике која износи 13:1, што је најбољи старт првенства нашег клуба још од 1951. године. Такође, чета Барака Бахара не зна за пораз, јер смо остварили десет тријумфа на исто толико мечева од када је израелски стручњак сео на клупу првака Србије.

Са друге стране, Спартак се може похвалити учинком од две победе и једног пораза у прве три рунде домаћег шампионата. Тренутно тим некадашњег прослављеног руског фудбалера – Александра Кержакова заузима пето место на табели уз гол разлику 5:3. Популарни “Голубови” су у првом колу победили ИМТ са 2:1, а онда су доживели пораз од Радника у Сурдулици од 2:0. На последњем сусрету су однели рутински тријумф у Суботици против Железничара од 3:0, а голове за плаво-беле су постигли Лука Бијеловић, Војо Убипарип и Милош Рошевић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Шеф стручног штаба Спартака – Александар Кержаков поставља систем игре 3-4-3. На голу прва опција је некадашњи чувар мреже нашег клуба – Филип Манојловић. Три централна бека су капитен Дејан Керкез, Михаило Богићевић и Страхиња Танасијевић, који је поникао у београдском Раду. Двојац у везном реду чине рођени Новосађанин – Владан Видаковић и двадесетогодишњак Алекса Ђурасовић. На позицијама винг бекова дејствују Лазар Стајковић, млади Београђанин рођен 2003. године који наступа крај леве аут линије, док са десне стране шпарта Лука Бијеловић. Офанзивна тројку кроје Андреј Тодороски десни бочни нападач, који је фудбалску каријеру градио у Аустрији, а лево крило је фудбалер који има само 17 година – Вељко Јоцић. Место класичног центарфора је резервисано за Милоша Рошевића. Опције са клупе су искусни Војо Убипарип, Милош Тошески, Абрахам Морис, Милош Мијић, Југ Станојев, Илија Миодраговић…

СУДИЈЕ

Главни судија: Предраг Јањуш.
Први помоћник: Милан Пашајлић.
Други помоћник: Бојан Томовић.
Четврти судија: Никола Петровић.
ВАР: Јелена Цветковић.
АВАР: Слободан Павловић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

-18:00 ИМТ – Чукарички

Субота:

-19:00 Војводина – Раднички Ниш
-21:00 Железничар – Вождовац

Недеља:

-17:15 Раднички 1923 – Партизан
-17:15 Радник – Нови Пазар
-19:30 Јавор – ТСЦ
-19:30 Напредак – Младост

Претходни текстБахар: Бићемо још бржи и ефикаснији
Следећи текстЦрвено-бели почели са обавезним тестирањима (ФОТО)