Звездина ревија | Дан када је Звезда “разбила” Реал и скинула му краљевску круну са главе

57

У новом издању емисије “Звездина ревија” присетићемо се једног од највећих тријумфа у историји клуба, победе над Реал Мадридом (4:2) у првој утакмици четвртфинала Купа европских шампиона пред 100 хиљада звездаша.

Легендарног 4. марта 1987. године Црвена звезда је тријумфовала на Маракани против Реал Мадрида, а краљевски клуб је савладан са великих 4:2. Тих дана у Београду је владала права фудбалска грозница, а утакмица четвртфинала Купа европских шампиона је била једна од оних за коју се тражила карта више. Незапамћен снег у Београду, хладноћа и хук препуне Маракане су поред историјске победе учинили меч против шпанске екипе незаборавним.

Сатима пред почетак историјског окршаја трибине су биле испуњене до последњег места. Сви су са нестрпљењем чекали да екипе изађу на терен. На северу је била развијена тада највећа застава у Европи и све је било спремно за почетак утакмице. Већ у 11. минуту Звезда је водила са 2:0. Први гол је постигао Ђуровски, а други Ђуровић. У том тренутку Маракана је “прокључала”, а наши играчи су нападали на крилима подршке навијача. Цветковић је у 38. минуту повећао на 3:0, док је Санчез смањио на 3:1 у 65. минуту. Четврти погодак за магичну Звезду тог 4. марта, постигао је Јанковић и изазвао ерупцију одушевљења. Коначних 4:2 је поставио Санчез са беле тачке.

Како су изгледале припреме за историјски меч, али и какве су биле прогнозе прослављених фудбалера за четвртфинални дуел и бројне друге занимљиве детаље можете открити у новом издању емисије “Звездина ревија”.

Претходни текстБахарових доминантних 10 – најбољи позив за једанаесту
Следећи текстМВП против Младости – Питер Олањинка