Бахарових доминантних 10 – најбољи позив за једанаесту

32

Барак Бахар је заузео кормило на клупи Црвене звезде одмах по завршетку претходне такмичарске године, а рад са екипом је започео крајем јуна и од тада нема пораз! Одиграли смо укупно 10 мечева и остварили исто толико победа уз гол разлику 35:4.

Бахару није требало много да промени стил игре нашем клубу, усади екипи победнички менталитет и то на свим мечевима, с обзиром да се није видела разлика у приступу играча на дуелима против тимова ранга Лиге шампиона, као ни на утакмицама на којима је Звезда била апсолутни фаворит. Све је кренуло победама у Ужицу против Селекције овог града (3:1) и Борца из Бања Луке (2:0). То су уједно били први сусрети црвено-белих у припремном периоду, да би уследио невероватно одигран турнир изабраника Барака Бахара у Санкт Петербургу.

Можемо рећи да је победом против руског шампиона и пријатељског клуба Зенита све почело и да од тада звездаши имају велика очекивања од нашег клуба у Лиги шампиона, која ће стартовати за више од месец дана. Резултат је био 2:1, а Звезда је била знатно бољи ривал током читавих 90 минута. Наставили смо у истом ритму, те смо славили против Нефчија (4:0) и против турског Фенербахчеа (3:1) и на тај начин освојили Пари Премијер Куп са максималним учинком.

Након повратка у Београд, први меч на Маракани одигран је против вицешампиона Србије – екипе ТСЦ, док је машинерија Барака Бахара била убедљива са 3:0. Са нестрпљењем се чекала утакмица против Фиорентине, а чак ни највећи оптимисти нису очекивали онакву доминацију Звезде и спектакуларну победу од 5:0 остварену у 27. минуту пред нешто више од 36 хиљада људи на стадиону “Рајко Митић”.

Била је то сјајна увертира за почетак нове сезоне, а Црвена звезда је наговестила како ће изгледати партије у Суперлиги Србије. У првом колу смо дочекали добро познатог ривала у домаћем шампионату, а премијера националног првенства је отворена на сјајан начин тријумфом против Војводине од 5:0. Након тога славили смо против Напретка са 4:0 на Маракани, да би последњу победу црвено бели остварили у Лучанима где је резултат гласио 4:1 у нашу корист. Када се све сабере, од доласка Барака Бахара смо одиграли 10 мечева, уписали исто толико победа и постигли чак 35 голова уз само четири примљена.

Следећи меч Црвена звезда игра у суботу, 19. августа када ће дочекати Спартак из Суботице у оквиру четвртог кола Суперлиге Србије са почетком у 20 часова и 30 минута, а досадашњи резултати нашег клуба су најбољи позив да стадион “Рајко Митић” буде пун, не само на овој, него на свим утакмицама до краја првенства.

Претходни текстЗвездини џудисти угостили шампионе провинције Лиаонинг
Следећи текстЗвездина ревија | Дан када је Звезда “разбила” Реал и скинула му краљевску круну са главе