МВП против Младости – Питер Олањинка

13

Трећу везану победу у Суперлиги Србије је остварила Црвена звезда савладавши Младост из Лучана са 4:1. Уживали смо у прелепим акцијама и головима на стадиону “Радош Миловановић”, а нападач нашег тима Питер Олањинка се издвојио као најкориснији фудбалер на терену уз учинак од једног поготка и асистенције.

Да је прави голгетер хитроноги Нигеријац је доказао на припремним мечевима, када је тресао мреже Фенербахчеа, ТСЦ и Фиорентине. Одличну форму је пренео на дуеле Суперлиге Србије, а сјајан учинак на терену га је истакао као најбољег појединца утакмице у Лучанима.

У раној фази сусрета Олањинка се нашао у улози асистента, када је десно искоса ушао у казнени простор те прецизним центаршутом упослио Митровића на другој стативи. Рутински је отворио стопало и погодио даљи угао гола Стаменковића на додавање Кингса Кангве у 35. минуту и притом јасно доказао да је шеснаестерац простор у коме господари.

Требало би наравно напоменути стрелце на мечу против Младости, а то су Стефан Митровић, Жан Филип Красо и Јован Мијатовић који су се такође издвојили великим доприносом у победи црвено-белих. Да је екипа Барака Бахара доминантно стигла до нова три бода сведочи свеобухватна статистика утакмице, која јасно напомиње да је наш тим упутио више удараца према голу противника (25:10), од тога двоцифрен број у оквир гола, извео више корнера (8:2), имао већу иницијативу кроз посед (64:36 процената), реализовао 402 успешна додавања (87 посто)…

Претходни текстЗвездина ревија | Дан када је Звезда “разбила” Реал и скинула му краљевску круну са главе
Следећи текстГрујичић златни, Гачић и Миланов од бронзе