Злато за Страхињу, Тирнанићевој бронза на Балканијади

16
Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Страхиња Јованчевић тријумфовао је пред домаћом публиком у скоку удаљ и са најбољим резултатом сезоне, скоком од 7.89 метара, отитио се најсјајнијим одличјем.

У јако неизвесном и узбудљивом надметању, до последње серије није се могао наслутити победник, али када се Јованчевић такмичи до све је у оптицају. Више пута је доказао да из серије у серију може да подиже ниво својих скокова до најдањег на такмичењу.

Победом на Балканијади и подједнако добрим успехом на предстојећем државном првенству које се одржава на истом стадиону Страхиња може да резервише карту за Светско првенство у Будимпешти.

Још једну балканску медаљу на свој биланс додала је Милана Тирнанић, која је у овом издању освојила бронзано одличје у времену 11.53 секудни у индивидуалној конкуренцији.

Тирнанићева је након Балканијаде постала и државна рекордерка у штафети 4×100 метара. Са чланицама репрезенетације истрчала је 44.65 секунди за највише победничко постоље.

Навијамо за Милану да постане и државна рекордерка на 100 метара, јер је ове године од тог подухвата дели само једна стотинка.

У дисциплини 110 метара препоне Србију је представљао Богдан Видојковић. Полуфиналиста Европског првенства у конкуренцији млађих сениора истрчао је 14.04 секунди. У још једној трци ове године био је близу резултата испод 14 секунди и у веома јакој конкуренцији заузео десет место.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Стефан Каљуш наступио је у дицсиплини 100 метара, а у својој квалификационој групи био је петопласирани са резултатом 10.82 секунди, али нажалост то није било довољно за пролазак у финале. Међутим, његове сјајне трке ове сезоне показују да му је дефинитивно место у самом врху балканских спринтера.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez

Каљуш је био члан штафете 4×100 метара која је била близу освајања одличја. Репрезентација Србије била је четврта са 40.24 секунди.

Честитамо целој репрезентацији Србије и свим тренерима, желимо свима пуно успеха на предстојећем Првенству Србије.

Претходни текстЈагодини је Звезда икона града
Следећи текстЛена Милиновић 14. на ЕЈОФ-у, Мина без пласмана