Лена Милиновић 14. на ЕЈОФ-у, Мина без пласмана

9

Летњи Европски олимпијски фестивал младих одржава се 17. пут, а овогодишњи домаћин је Словенија (Марибор). Атлетски клуб Црвена звезда имао је две представнице, Лену Милинковић и Мину Амиџић.

Лена Милинковић наступила је у дисциплини 100 метара препоне. У својој квалификационој групи заузела је пето место са резултатом 14.26 секунди. У укупном пласману Милинковићева је била четрнаеста.

Ученица Иване Петковић је била одлична од почетка трке, али је као и претходне године када се такмичила у Бањској Бистрици, недостајало мало спортске среће да се нађе међу осам најбољих у великом финалу.

Услед лоших временских услова организатори су донели одлуку да све бацачице кладива прођу у финале, те је Мила имала одличну прилику да се бори за највишу позицију. Међутим, у финалу није успела да забележи исправан хитац.

Држава рекордерка за млађе јуниорке била је конкурентна за висок пласман и хице преко 60 метара, што јој желимо и да се оствари у ближој будућности.

Честитамо Мини и Лени, као и нашем тренеру Ивани Петковић, која је била изабрана за тим лидера атлетске репрезетације на такмичењу. Желимо вам пуно успеха у наставку сезоне.

Претходни текстЗлато за Страхињу, Тирнанићевој бронза на Балканијади
Следећи текстЏони, хвала на свему и пуно среће!