Одржана редовна седница Скупштине ФК Црвена звезда

32

ФК Црвена звезда је у суботу 1. јула 2023. године одржала пету редовну седницу Скупштине клуба у Медија центру стадиона „Рајко Митић“, а на дневном реду се нашло шест тачака.

1. Усвајање записника са претходне седнице Скупштине
2. Обраћање председника клуба
3. Обраћање генералног директора
4. Обраћање спортског директора
5. Извештај оперативног директора – предлог усвајања финансијских извештаја за 2022. годину
– Извештај надзорног одбора
– Усвајање финансијских извештаја за 2022. годину
6. Разно

Обраћање председника клуба Светозара Мијаиловића вам преносимо у целости:

Поштовани чланови Скупштине,

Можемо бити поносни на резултате које смо остварили у протеклој сезони. Бојим се да ће неко криво протумачити моја обраћања Скупштини из године у годину, да су у последњих шест година готово индетична. Истина, није могуће другачије изразити однос према резултатима које клуб постиже. На овој Скупштини, материјалима и излагањима биће приказан укупан рад и планови клуба, нема потребе да их елаборирам.

Оно што желим да истакнем је измењен приступ у пословању, да проблеми, нерешена питања, тешкоће на које се наилази у току рада, постају изазов да се нађу одговори и решења. И ова сезона и рад у овој години – нови је изазов, да се лествица подигне још више. Спрега знања, снаге и енергије, одликује наш управљачки тим, који уводи новине које доприносе успешности нашег колектива. Наши циљеви остају исти, бити и даље најбољи у Србији, наћи се у европском елитном такмичењу.

Дуго смо на врху и ту желимо да останемо. Легитимно је што покушавају да нас са истог врха свргну. Својим радом јесмо, и увек смо корак испред у односу на конкуренте. Зато смо ту. Морамо овладати најсавременијим знањима како би оџали тај корак. Све ово усмерено је на стварање моћног тима и све је подређено остваривању најбољег спортског резултата. Успели смо и успевамо и у овој сезони и све је узајамано повезано. Често неки наше пословање повезују или упоређују са пословањем привредних друштва и оцењују успешност класичним методама полазећи од прописаних норми којима и наш клуб подлеже. Чињеница је да су специфичности нашег пословања битно другачије (за њих непознаница) и нису баш за поређење.

Менаџмент клуба ради на томе да се постигнути спортски резултат валоризује кроз маркетиншке акције и друге пословне активности, да се увећају пословни приходи клуба, без чега нема остварења најважнијег спортског резултата. Наша снага јача постигутим једниством и што сваки звездаш осећа да јака Звездина породица доноси напредак и свима радост и задовољство. Треба нам још више звездаша који су спремни да се укључе и да допринесу остваривању постављених циљева.

Верујем да ће наш тим, наши играчи урадити све да звездаши у још већем броју попуне трибине стадиона и да их обрадујемо резултатом и игром. А наш стадион, наша кућа из дана у дан добија нове садржаје и сија све јаче.

У то име живели и срећно.

Претходни текстМаша Перовић бронзана на ЕП за јуниорке!
Следећи текстТерзић: Гладни смо нових успеха и знамо како да их остваримо